Politika

Bojanić lider nove partije, podržali ga Pobrić, Hajduković, Martinović

''Vrijeme je da se građani postave u prvi plan i zato je pred vama danas grupa pojedinaca, predstavnici NVO sektora i neformalne grupe građana, koji su prepoznati po građanskom aktivizmu''. Tim riječima je nezavisni poslanik Mladen Bojanić najavio novu političku snagu- građanski pokret "Otpor beznađu - povjerenje ljudima, ne partijama".
Bojanić lider nove partije, podržali ga Pobrić, Hajduković, Martinović
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao Bojanić, lider tog pokreta, cilj je samo jedan- pobijediti vlast.

''Cilj je sačuvati Crnu Goru od ove vlasti i od njene nebrige. Zato smo se odlučili da poručimo da je krajnje vrijeme za formiranje jednog jedinstvenog opozicionog bloka, koji će u susret izborima donijeti zajedničku strategiju šta i kako dalje'', poručio je Bojanić i precizirao da je primarni cilj građanskog poreta da utiču na svu opoziciju da se objedini i donese zajedničku strategiju djelovanja.

''Ako je to bojkot, saglasni, podrža ćemo bojkot i aktivno ćemo u njemu učestvovati. Ako se većina odluči da izađemo na izbore, hajde da ostavimo po strani sukobe i svađe i hajde da se udružimo u jedinstveni opozicioni blok, jer jedino tako možemo pobijediti'', poručio je Bojanić.

Neće dijeliti kaže Bojanić, opoziciju na patriote i izdajnike, na one koji su za ili protiv učlanjenja u NATO, niti će ih dijeliti na one koji su za proteste naspram onih koji su u Vladi izbornog povjerenja.

Neće, dodaje, podržati nijednu politički grupaciju koja samostalno želi da nastupi na izborima. Sačekaće 30 dana i u tom periodu pokušaće da ''poguraju'' tu ideju. Ukoliko, pak, ona propadne, imaju i rezervni plan.

''Ukoliko se opozicija ogluši o naš poziv mi imamo i drugi plan. Ukoliko se ogluše mi javno sada saopštavamo da smo i mi spremni na izbore. Ipak, ponavljam da nam to nije prioritet'', poručio je Bojanić.

Program partije je spreman u svakom slučaju i zasniva se na 4 stuba: glavna je borba protiv korupcije, slijedi radikalni zaokret u ekonomskoj politici, trći je održivi razvoj u harmoniji sa prirodom.

''Četvrti stub je obavezno održavanje referenduma po mnogim pitanjima, a prije svega o članstvu u NATO'', poručuje Bojanić.

50 dana nakon što je podnijela prijavu zbog zloupotrebe državnih resursa, Particija Pobrić podržala je pokret Mladena Bojanića.

''Otpor režimu koji čini ovoliko štete našoj zemlji, naša je prevashodna građanska dužnost'', poručila je ona.

Neke od nevnladinih organizacija koje su podržale novu političku snagu su: Tivatska akcija, Građanski pokret otpora, Naša akcija, Krug života, Naše ognjište Bar, Ozon Nikšić, Centar za razvoj Durmitora, Breznica Pljevlja.

Pokret su podržali i Mijo Martinović i profesor Dragan Hajduković.

Izvor: Antena M

Foto: Facebook

Portal Analitika