Region

Teška nesreća u Istri: Rezali su krov auta da izvuku djecu van

Jedna je osoba poginula, a četvoro ih je povrijeđeno, među kojima i dvoje maloljetne djece, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak ujutro oko 1:30 sati dogodila na dionici ''Istarskog ipsilona'', javila je istarska policija.
 Teška nesreća u Istri: Rezali su krov auta da izvuku djecu van
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose hrvatski mediji, prema podacima policije, nesreća se dogodila kada je 55-godišnjak iz Zagreba, upravljajući automobilom "Škoda Superb", zagrebačkih registracija, u smjeru Kanfanara,  iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu traku kolovoza i frontalno se sudario s vozilom "Fiat Stilo" srbijanskih tablica u smjeru tunela Učka, a za čijim se upravljačem nalazio 32-godišnji državljanin Srbije.

941ca7a1cdab5504eda9

U silovitom udarcu vozač "stila" preminuo je na mjestu nesreće, a vozač "škode", suvozač i dvoje maloljetne djece iz "fiata" povrijeđeni su te prevezeni u riječku bolnicu na Sušaku odnosno na Kantridu.

Za izvlačenje suvozača i dvoje male djece na zadnjem sjedištu vatrogasci su u potpunosti odrezali krov vozila.

a7cb449ec8041c1525b7

Bila je to deseta saobraćajna nesreća u Istri ove godine, sa isto toliko poginulih ljudi, dok je prošle godine u istom periodu zabilježeno osam saobraćajnih nesreća sa jedanaest poginulih osoba. (24sata)

Portal Analitika