Zanimljivosti

Počela izgradnja zdanja besmrtnosti!

Projekat čija se realizacija očekuje uskoro približiće ljude ostvarenju možda najvećeg sna u istoriji čovječanstva, a to je pronalaženje "fontane mladosti" ili približavanje besmrtnom životu.
Počela izgradnja zdanja besmrtnosti!
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući kompleksu "Tajmšip" (u slobodnom prevodu vremenska mašina) čija se izgradnja planira u Komfortu u Teksasu moći će istovremeno da se "zamrzne" 50.000 ljudskih tijela koja će kasnije biti vraćena u život.

Nakon dugogodišnjeg planiranja konačno je počela izgradnja zgrade "Tajmšipa". Izgled zgrade je osmislio arhitekta Stiven Valentajn, a samo zdanje će postati najveći istraživački centar posvećen produživanju životnog vijeka i krioprezervacije na svijetu.

Pored planiranih 50.000 tijela koje bi trebalo da budu smještena u "Tajmšipu", planirano je da se tamo čuvaju biološki materijali poput ćelija, tkiva i organa. Ovaj projekat će ljude odvesti pravo u budućnost, ako je vjerovati Valentajnovoj izjavi za Nju sajentist.

Krioprezervacija je proces zamrzavanja ljudi i životinja na ekstremno niskim temperaturama s nadom da će jednom u budućnosti moći ponovo da ožive. Krionika je često kritikovan postupak rezervisan samo za ekstremno bogate ljude koji su suočeni s teškim bolestima, koji umjesto da umru čekaju pogodniji trenutak u budućnosti kada će možda za njihovu neizlečivu bolest biti pronađen lijek, piše Dejli mejl.

Centar će biti u stanju da pomoću najsavremenije tehnologije i opreme čuva organe namjenjene transplataciji, kao i DNK.

Lokacija i materijal od kog će biti sagrađen centar su pažljivo birani da bi ga učinili što zaštićenijim od mogućih prirodnih i ostalih katastrofa i učinili ga "nedodirljivim" bar nekoliko stotina godina.

"Tajmšip" je osmišljen tako da može da osigura visoku bezbjednost na svim nivoima. Biće siguran od terorističkih napada, globalnog zagrevanja i promena nivoa mora, a moći će da se snabdjeva energijom u slučaju bilo koje katastrofe.

Uskoro će biti postavljena prva cigla kao znak početka izgradnje ovog zdanja.

Portal Analitika