Abiznis

OBRADOVIĆ: Demokrate lažno optužuju državu, kompaniju Domen i mene

Vlasnici kompanije Domen su kompanije Go Daddy, najveća svjetska kompanija za registraciju domena, i irska kompanija Afilias kojima pripada 75,2 odsto Domena. Ja učestvujem u manjinskom partneru, domaćoj kompaniji Menet, kazoa je dr Oleg Obradović, redovni profesor Univerziteta Crne Gore, u ime kompanije Menet.
OBRADOVIĆ: Demokrate lažno optužuju državu, kompaniju Domen i mene
Portal AnalitikaIzvor

U svom saopštenju podsjeća kako je privatno-javnim partnerstvom u kojem je država vlasnik, a kompanija Domen ovlašćeni agent registracije .me domena, država je do danas, od 38,7 miliona eura ukupnog prihoda, dobila 22,8 miliona eura ili oko 60 odsto ukupnih prihoda.

- To najbolje dematuje neutemeljene i zlonamjerne tvrdnje jedne političke partije.

Zato kažem da je cilj tih neistina predizborna hajka na omiljenu metu dijela opozicije i nekih medija - mene, kao i svih i svega što je na bilo koji način, vezano za mene - dodao je on.

Nastavak reagovanja dostavljenog Portalu Analitika, u kome Obradović iznosi svoj stav povodom informacija koje su Demokrate iznijele na svom presu održanom u nedjelju, prenosimo integralno.

- Ovo je najbolji projekat privatno-javnog partnerstva koji postoji u Crnoj Gori. Država dobija onoliko koliko je ponuđeno na tenderu. Iskustvo ostalih, sličnih domena, pokazuje da su to najveći prihodi koje ostvaruje vlasnik domena, a to je u ovom slučaju država.

- Niti ja, niti bilo ko iz kompanije Menet nije imao ni manje ni više informacija o budućem Javnom pozivu za izbor Agenta registracije .me domena, prije nego je on javno objavljen. Prije nego su ih imali svi učesnici na tom tenderu. Na tenderu pobjeđuje onaj ko ponudi najbolje uslove. Mi smo državi ponudili najviše. I sve što smo ponudili ostvarili smo.

- Ponosan sam na činjenicu što su Go Daddy i Afilias izabrali nas, vlasnike Meneta kao lokalne partnere. Uradili su to isključivo zbog našeg iskustva i znanja u toj oblasti. Imali su dovoljno povjerenja da nam ustupe regrutovanje zaposlenih u Domenu. Ova malobrojna ekipa upravlja kompanijom, a direktor kompanije je Predrag Lešić, takođe suvlasnik Meneta. Ne umanjujući značaj većinskih vlasnika, upravo domaći zaposleni najzaslužniji su za dobro poslovanje i uspjeh kompanije. Ovo će vam potvrditi strani partneri u firmi.

- Provjerio sam, u GoDaddy-ju i Afilias-u, pojma nemaju o magovima informacionih tehnologija, koji se ovih dana bave kompanijom Domen. Na žalost, ove grupe eksperata, kojoj bi možda lakše bilo da se interenet domenom Crne Gore upravlja iz neke njima bliske strane zemlje.

Ubijeđen sam da građani, prepoznaju motive i zle namjere političara i nekih medija koji olako, maliciozno i neutemeljeno koriste tuđa imena zarad ostvarivanja privatnih interesa i interesa politike kojoj pripadaju. Gospoda „demokrate“ baš to su uradile, lažno optužujući državu, kompaniju Domen i mene.

Portal Analitika