Kultura

PURGATORIJE: Promocija "Usta" Aleksandra Gavranića

Knjige poezije „Usta“ Aleksandra Gavranića biće danas promovisana u atrijumu Ljetnjikovca Buća od 21 i 30 časova, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra - Purgatorije.
PURGATORIJE: Promocija "Usta" Aleksandra Gavranića
Portal AnalitikaIzvor

Uz autora, na promociji će govoriti i urednica u izdavačkoj kući Nova knjiga Jelena Krsmanović.

Podsjećamo, ovaj mladi glumac i pjesnik, predstavio je ovaj naslov na ovogodišnjem XI Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja pomenutu zbirku.

On je tada za Portal Analitka kazao kako mu je to prva, ali ne i debitantska knjiga.

- Prije toga sam sam izdao knjigu srednjoškolske poezije koja za mene ima sentimentalnu vrijednost, ali što se tiče estetike - to i nije neka knjiga vrijedna pomena. Zato računam da mi je ovo prva knjiga. To je već zrela poezija koja, evo, dvije godine „putuje“ do ovog trenutka. Knjiga je napisana prije godinu i po, pa je stajala kod mene, pa je pomalo izlazila po regionalnim časopisima, pa sam - spletom okolnosti - dobio nagradu na Ratkovićevim večerima poezije i tako došao do nove knjige - kazao je tada Gavranić.

K.J.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.