Crna hronika

Sinovac pretučenog starca: Odgovorni da odgovaraju

Sinovac pretučenog starca, Slavko Jaćimović u razgovoru za DN kazao da je porodica šokirana dešavanjima u bjelopoljskom Domu za stare. On je pokreno pitanje bezbjednosti korisnika nakon što je njegov stric doživio ozbiljne povrede protivpožarnim aparatom.
Sinovac pretučenog starca: Odgovorni da odgovaraju
Portal AnalitikaIzvor

Vuk Jaćimović, gluvonijemi sedamdesetpetogodišnjak koga je zbog glasnog hrkanja napao cimer u Domu za stare u Bijelom Polju V.B, nalazi se u Kliničkom centru u Podgorici i u teškom je stanju. Kako je DN rekao njegov sinovac Slavko Jaćimović, porodica pretučenog je u šoku i očekuje da oni koji su bili zaduženi za Vukovu bezbjednost odgovaraju.

- Mi smo šokirani takvim odnosom. Jasno je koliko su uslovi bezbjedni kada je jedna osoba sa posebnim potrebama doživjela sa svojih 75 godina to što je doživjelo. Tu nema velike priče, potrebno je jedino, ako bude korektnog odnosa, da odgovaraju oni koji su odgovorni - naglasio je Jaćimović.

On tvrdi da su Vukove povrede veoma ozbiljne i da se on nalazi u teškom stanju.

- Ja sam sa njim u bolnici non-stop. Nijesam siguran da će se brzo oporaviti jer su mu povrede teške. Nadam se da se neće ništa iskomplikovati, mada i to je vrlo moguće - dodao je Jaćimović.

Prema saznanju Dnevnih novina, Vuk Jaćimović iz bjelopoljskog sela Kostanica - Bistrica, korisnik Doma starih u Bijelom Polju, zadobio je teže povrede nakon što ga je njegov cimer V.B. (42) iz Nikšića usljed kraće verbalne rasprave više puta udario ručnim protiv požarnim aparatom u predjelu glave.

Prijem V.B. u bjelopoljski Dom za stare pratila je dokumentacija Centra za socijalni rad u Danilovgradu, gdje piše da je u „dobroj relisiji, odnosno da je zaliječen od psihičkih problema“.

- Za vrijeme dok je boravio u našoj ustanovi V.B. je bio miran i neprimjetan i komunicirao je normalno sa ostalim korisnicima. V.B. je saslušan u prostorijama Centra bezbjednosti i psihijatar ga je uputio u duševnu bolnicu u Kotoru. Inače, V.B. je otkazan dalji smještaj u našoj ustanovi o čemu su obaviješteni Centri za socijalni rad u Danilovgradu i Bijelom Polju - kazao je direktor Doma starih u Bijelom Polju Dejan Pavićević za DN.

Izvor: CdM

Portal Analitika