Ostalo

Rakočević večeras nastupa u kvalifi kacijama SP za juniore

Svjetsko atletsko prvenstvo za juniore danas počinje u poljskom Bigošću, a među čak 1518 takmičara iz 160 zemalja naćiće se i Kristina Rakočević, jedina crnogorska predstavnica na ovom takmičenju.
Rakočević večeras nastupa u kvalifi kacijama SP za juniore
Portal AnalitikaIzvor

Članica mojkovčake Tare nastupiće večeras (19h) u kvalifikacijama discipline bacanje diska i pokušati da stigne do finala. Crnogorska atletičarka nakon što je prije godinu osvojila dvije medalje na prvenstvu svijeta za mlađe juniore, sada će pokušati da napravi još jedan rezultat za ponos, čime bi dokazala da je bez konkurencije u svom uzrastu.

Najbolja potvrda velikih dometa na ovom takmičenju je i rezultat mlade Mojkovčanke, koja je hicem 58,30metara (koji je ostvarila 16. aprila u Splitu) ostvarila rezultat bolji za čak deset metara od norme (norma u bacanju diska iznosila je 48m).

Upravo s tim rezultatom Kristina je ostvarila novi crnogorski rekord, ali istovremeno postala vlasnica najbolji rezultat na svijetu u svojoj konkurenciji, čime je nakon godinu kada je na prvenstvu svijeta za mlađe juniore osvojila dvije medalje (srebro u disku - 51,41m i bronzu u kugli 17,49m) pokazala da je spremna za nove podvige.

Rakočević je u julu prošle godine u Kolumbiji ispisala istoriju crnogorske atletike, jer je postala prva osvajačica medalje u konkurenciji mla- đih juniora sa svjetskih prvenstava, a večeras će se boriti za finale prvenstva svijeta za juniore, koje se održava 21. jula u 18.50 časova, kako bi se našla u konkurenciji za jednu od medalja.

ARENA

Portal Analitika