Crna hronika

Jedan od egzekutora porodice Klapuh još nije izručen Crnoj Gori

Srpski nadležni organi još nijesu izručili bosanskohercegovačkog državljanina Zorana Vukovića, osuđenog na 20 godina robije zbog ubistva tročlane porodice Klapuh iz Foče 6. jula 1992. godine, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.
Jedan od egzekutora porodice Klapuh još nije izručen Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo pravde je 18. januara molbom zatražilo izručenje Vukovića. Na zahtjev nadležnih organa Srbije, Ministarstvo pravde Crne Gore je 23. februara dostavilo dopunu dokumentacije uz molbu za izručenje osuđenog, navodi se u odgovoru dostavljenom Pobjedi.

Vuković je od decembra prošle godine u ekstradicionom pritvoru. Lisice na ruke stavile su mu srpske vlasti 25. decembra uveče na graničnom prelazu Kotroman, kada je iz Bosne i Hercegovine ušao u Srbiju. Kontrolom je utvrđeno da je Crna Gora za Vukovićem raspisala međunarodnu potjernicu.

Vuković je zajedno sa Jankom Janjićem, Radomirom Kovačom, Zoranom Simovićem i Vidojem Golubićem 1992. godine bio pripadnik specijalnog odreda „Dragan Nikolić“, Karadžićeve i Mladićeve srpske vojske. Istraga je pokazala da su petorica optuženih 6. jula 1992. godine na teritoriji Crne Gore, na svirep način ubili tročlanu porodicu Klapuh iz Foče. Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika