Abiznis

VUJOVIĆ: Odluku o ugovor države i A2A treba da donese nova Vlada i skupštinski sastav

Potpredsjednik Vlade iz redova opozicije Milorad Vujović kazao je za Pobjedu da je izmjena ugovora države i A2A u EPCG od suštinskog značaja za Crnu Goru, tako da tu odluku treba da donese nova Vlada i novi skupštinski sastav - nakon sagledavanja svih elemenata prijedloga ugovora.
VUJOVIĆ: Odluku o ugovor države i A2A treba da donese nova Vlada i skupštinski sastav
Portal AnalitikaIzvor

Prijedlog ugovora o strateškom partnerstvu države i A2A u EPCG Vlada je juče dostavila parlamentu sa zahtjevom za hitan postupak.

Vujović je za Pobjedu potvrdio da mu je kabinet Vujice Lazovića dostavio više opcija prijedloga izmjena tog ugovora i ocijenio da je učinjen korak dalje, ali da će predstavnici Vlade iz redova opozicije organizovati sastanak na kojem će, u skladu sa međunarodnim propisima, potpuno zaštititi državni interes.

- Državni interes biće zaštićen tako što će se država obavezati da će, ako A2A odluči da izađe iz EPCG, u ostavljenom roku kupiti akcije po utvrđenoj cijeni. Ako A2A ne aktivira „put opciju“ država se mora zaštititi tako što će dati saglasnost A2A da proda akcije potencijalnom kupcu, kako se ne bi desilo da ih kupi pravno lice nižeg ranga od italijanske kompanije. Sagledavaće se bonitet potencijalnog kupca, prisutnost na berzi, tehnički, kadrovski i finansijski kapaciteti – kazao je Vujović i dodao da se tekst ugovora mora poboljšati u skladu

sa propisima.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika