Košarka

Poraz od Njemačke u posljednjoj provjeri

Juniorska reprezentacija poražena je od Njemačke 82:72 (18:15, 18:15, 28:22, 18:20) u posljednjem kolu turnira u italijanskom Ćisterninu, koji je bio odlična provjera u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije za igrače do 18 godina, koje će od 29. jula do 7. avgusta biti održano u Skoplju.
Poraz od Njemačke u posljednjoj provjeri
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Nebojše Bogavca u prva dva kola poraženi su od domaćina Italije (77:58) i Srbije (67:62), ali su na veoma jakom turniru na kojem su učestvovale tri reprezentacije koje se pripremaju za Evropsko prvenstvo u Turskoj, nastupili bez jednog od glavnih aduta Ognjena Čarapića, koji je sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu B divizije u Grčkoj. Duel protiv Njemačke bio je i posljednja provjera za ''crvene'' uoči početka šampionata u Skoplju, na kojem će rivali u grupi B biti Belgija, Rumunija, Bjelorusija, Austrija i Portugal.

U posljednjoj provjeri uoči Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 18 godina, koje 29. jula počinje uSkoplju, naša reprezentacija je bila ravnopravan rival u prvom poluvremenu, ali je u nastavku do izražaja došao kvalitet protivnika koji je dvocifrenu prednost stekao krajem treće dionice i sačuvao je do kraja meča.

Pet igrača imalo je dvocifren učinak u redovima naše reprezentacije – Miloš Popović je  postigao 15, Marko Simonović je upisao 14, Ivan Ćorović 13, Milić Starovlah 11, dok je Vladan Kaluđerović meč završio sa učinkom od 10 poena.

Njemačku je do pobjede predvodio Ferdinand Zilka koji je postigao 21 poen i bio jedini sa dvocifrenim učinkom u pobjedničkoj selekciji.

Duel protiv Njemačke bio je i posljednja provjera za ''crvene'' uoči početka šampionata u Skoplju, na kojem će rivali u grupi B biti Belgija, Rumunija, Bjelorusija, Austrija i Portugal.

Prvi meč na turniru naša reprezentacija će 29. jula odigrati protiv Belgije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz četiri grupe.

Portal Analitika