Region

Smrt Dade Vujasinović ostaje misterija

Smrtonosne povrede koje je 1994. zadobila novinarka tadašnje "Duge" Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja, zaključak je forenzičkog instituta iz Haga, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Smrt Dade Vujasinović ostaje misterija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovim je potvrđeno pisanje "Blica" da o pogibiji Dade Vujasinović nema konkretnog zaključka. U saopštenju tužilaštva se navodi da je danas dobijen prevod vještačenja haškog instituta u vezi utvrđivanja uzroka smrti Vujasinovićeve.

"Kao zaključak koji se odnosi na način smrti navodi se da povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja", navelo je tužilaštvo.

Tijelo Vujasinovićeve pronađeno je 9. aprila 1994. godine, a policija je nedugo zatim slučaj zaključila kao samoubistvo iz lovačke puške.
Nakon pritiska javnosti, nekadašnje beogradsko Okružno javno tužilaštvo je 2009. godine zatražilo od policije da utvrdi pod kojim okolnostima je ubijena novinarka, na osnovu vještačenja balističara Vlade Kostića, koji je tvrdio da ona nije mogla sama sebi da nanese povrede.

Istraga je vođena pune 22 godine, a od holandskog izvještaja se očekivalo da razriješi dilemu da li je riječ o ubistvu ili samoubistvu, kako je to prvobitnom istragom bilo utvrđeno - ali do toga nije došlo.
Blic.rs; Foto: Novosti.rs

Portal Analitika