Region

Šarićevi saradnici opet švercuju kokain

Bezbjednosne službe imale su nekoliko dojava o tovarima kokaina koji se švercuju, iza kojih, kako se sumnja, stoje saradnici Darka Šarića, tvrde „Blicovi“ izvori uz preciziranje da je riječ o tovarima koji se švercuju iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.
Šarićevi saradnici opet švercuju kokain
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Ni jedan od tih tovara nije bio manji od pola tone. Imali smo tri dojave za koje smo sigurni da su posao Šarićevih saradnika - kaže izvor Blica upoznat sa aktivnostima narko-klana.

On, međutim, dodaje da ni jedna od ovih dojava nije rezultirala zapljenom, pa je kokain završio na evropskom uličnom tržištu.

Da podsjetimo, Šarić je bio osuđen u Specijalnom sudu prvostepeno na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, a Apelacioni sud je nedavno ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.

Međutim, bezbjednosne službe imaju informacije da šverc njegovim hapšenjem nije prestao.

- Kokain se i dalje švercuje do luka u Španiji, Belgiji i Holandiji, gdje je grupa i ranije imala razvijenu uličnu prodaju. Švercerska tura je ostala nepromijenjena. Kokain se i dalje krijumčari prekookeanskim brodovima, na kojima su njihovi ljudi, a glavne pozicije u grupi ima 13 saradnika pljevaljskog narko-bosa koji su prije sedam godina izbjegli hapšenje u akciji „Balkanski ratnik“ i pobjegli iz Srbije - kaže ovaj izvor.

On dodaje i da je grupa od tada porasla jer, kako se širio posao koji donosi milionsku zaradu, rastao je i broj novih saradnika.

Blic.rs

Portal Analitika