Abiznis

Jasavić: Očekujemo dalju infrastrukturnu saradnju sa Azerbejdžanom

Odnosi između Azerbejdžana i Crne Gore su izuzetno sadržajni i kvalitetni, te očekujemo dalji talas investicija i saradnje posebno u dijelu infrastrukturnih projekata, istakla je potpredsjednica Vlade, Azra Jasavić prisustvujući oproštajnom prijemu šefa Diplomatske misije Azerbejdžan u Podgorici, Sejrana Mirzazadea.
Jasavić: Očekujemo dalju infrastrukturnu saradnju sa Azerbejdžanom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ispred Vlade Crne Gore, potpredsjednica Jasavić izrazila je zahvalnost i poštovanje za postignute rezultate Mirzazadea.

Naglasila je da je Azerbejdžan najveći investitor po obimu plasiranog kapitala, na projektu Portonovi, te da se komunikacija i razmjena posjeta između dvije države obavlja na najvišem državnom nivou. 

azraazerbejdzan

“Partnerstvo između Crne Gore i Azerbejdžana je strateško i pouzdano”, istakla je Jasavić i dodala da je započeta izgradnja gasovoda čiji je Crna Gora ravnopravni partner.

Sejran Mirzazade, dodaje Jasavić, izgradio je snažne i jake temelje u odnosima između dvije zemlje i lično i profesionalno doprinio njihovoj izgradnji. 

“Vlada Crne Gore izražava svoju zahvalnost Mirzazadeu, i očekuje dalji nastavak izgradnje odnosa između dvije zemlje. Vlada će i dalje biti pouzdan partner i držati otvorena vrata za novoimenovanog šefa Diplamtske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, Anara Adžemova”, zaključila je Jasavić.

Portal Analitika