Crna hronika

Rađenović očekuje prihvatanje sporazuma

Iz podgoričkog Višeg suda saopšteno je da će u narednih nekoliko dana biti donešeno rješenje o prvom od dva sporazuma o priznanju krivice kojim je bivši predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović, priznao učešće u malverzacijama u predmetima Jaz, TQ plaza i Prijevor.
Rađenović očekuje prihvatanje sporazuma
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Danas je u tom sudu održano ročište na kojem je bilo zabranjeno prisustvo javnosti, jer se još vode postupci protiv određenih osoba u pomenutim predmetima.

Avokat Željko Đukanović kazao je da je sporazumom između Rađenovića i Specijalnog tužilaštva usklađena kazna od 18 mjeseci zatvora i novčana kazna u iznosu od 30 hiljada eura.

“Mi sa našeg pravnog stanovišta smatramo da su ispunjene sve materijalnopravne i procesnopravne pretpostavke da sporazum o priznanju krivice bude usvojen”, rekao je Đukanović, prenosi TVCG.

On je pojasnio da je javnost isključena iz postupka jer je on protiv određenih lica vezanih za krivična djela, odnosno afere poznate kao TQ Plaza, Prijevor i Plato na Jazu još u toku.

“Dok optužnica protiv tih lica ne stupi na snagu obavezuje nas čuvanje podataka”, precizirao je Đukanović.

Drugi sporazum o priznanju krivice Rađenovića sa Specijalnim tužilaštvo je proslijeđen Višem sudu, i o njemu će se najvjerovatnije odlučivati u septembru.

RTCG

Portal Analitika