Politika

MEĐUSOBNE OPTUŽBE: Mustafić i Knežević različito o incidentu

Nakon što je predsjednik Skupštine Darko Pajović podnio prijave protiv nekoliko poslanika Demokratskog fronta zbog narušavanja ugleda parlamenta zbog incidenta u skupštinskoj sali, tokom pauze, 4. jula, danas se povela polemika o tome ko je kriv za taj incident.
MEĐUSOBNE OPTUŽBE: Mustafić i Knežević različito o incidentu
Portal AnalitikaIzvor

DF tvrdi da je to potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić jer jer tada rekao da su mu frontovci na protestima u oktobru skandirali "Suljo, Turčine", zbog čega ga pozivaju da javno kaže ko mu je to rekao. Mustafić odgovara da je kompletna javnost čula šta su frontovci skandirali i njemu i poslanici Pozitivne Azri Jasavić, a ističe da to nema nikakve veze sa incidentom u parlamentu 4. jula koju je prekinuo. Mustafić tvrdi da je to zamjena teza.

"Čitava ujdurma je počela jer je nekadašnji Sulejman Veličanstveni zbog ramazanskog posta pao u nervnu depresiju i prekinuo sjednicu skupštine. Neka dođe danas. Neka dođe. Njegova je dužnost da bude ovdje ako nije otišao Erdogana da spašava", rekao je Knežević.

Zatim je Pajović prekinuo sjednicu i sačekao  da dođe Mustafić, koji je  poručio da nikad nikome nije pobjegao sa verbalnog megdana.

"A, i nemam mlazni avion da njime odmah stignem. Sad kad sam tu, znam da ste mi lijepili etikete. Ramazanski post uči sve ljude da budu puni strpljenja i da budu duhovno preporođeni. Pošto čitavog života postim, to sam dobro naučio. Moja reakcija je u duhu svega toga. Nijesam doprinio da se bilo što desi tokom ovoga mandata, a kamoli tog spornog datuma. Ne dozvolite da se zamjenjuju teze", istakao je Mustafić.

Knežević je odgovorio da "Mustafić neće oštriti politički barjak na njemu".

"Neću dozvoliti da gradite svoj politički rejting projketujući Milana Kneževića kao nekoga ko mrzi Bošnjake ni Muslimane. Zbog Milana Kneževića nije zaplakala nijedna ni žena, ni majka ni kćerka niti će", rekao je Knežević.

Dodao je da Mustafić mora da kaže ko mu je od poslanika DF-a skandirao "Suljo, Turčine".

"Ako to ne uradi, onda laže", dodao je Knežević.

Mustafić nije precizirao na koga misli, ali je potvrdio da je to skandiranje čuo.

"Sve što sam rekao, stojim iza toga. Kompletna javnost je čula svako skandiranje, a i ono poslanici Azri Jasavić", rekao je Mustafić.

(CdM)

Portal Analitika