Društvo

PzP: Nastavlja se betonizacija Podgorice

Najavljena izgradnja solitera "Milenijum" na obodu Bloka pet, hvalisavo nazvan "Istočna kapija" – ima više elemenata da se zove "Istočni bedem", nego kapija, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).
PzP: Nastavlja se betonizacija Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

"Uporna samovolja gradskih vlasti, da pošto poto urbanizuju zelene površine u naselju u kom živi 25.000 ljudi je nedopustiva iz više razloga. Prije svega, javnosti radi – iako je ovaj soliter najavljen kao objekat koji će se uklopiti u postojeću cjelinu, činjenica je da će zapravo izolovati ostatak naselja, a svojom visinom će značajno ometati cirkulaciju vazduha. Osim toga poremetiće gustinu naseljenosti koja je u ovom trenutku idealna", saopšteno je iz PzP-a.

Poručili su i da je sramno što su opet interesi građana u zapećku velikih građevinskih lobija iz struktura državnih vlasti.

"Očigledno je da se samo nastavlja era Miomira Mugoše, tačnije betonizacija Podgorice. Jer umjesto realnih radnih mjesta u proizvodnji mi imamo samo neplansku i nesvrsishodnu gradnju koja će opet samo pojedincima napuniti džepove dok građanima ostaje prazna priča kojom će im mahati do izbora. Takođe, pozivamo građane u koji žive u ovom dijelu grada da jasno i javno iskažu svoje nezadovoljstvo, jer ukoliko se ne čuje njihov glas budućnost Bloka V je zabetonirana", poručili su iz podgoričkog odbora PzP-a.

Portal Analitika