Svijet

Divlja svinja napravila haos na plaži u Poljskoj (VIDEO)

Običaj Poljaka da se na plaži ograde paravanima umalo nije doveo do tragedije pošto se, tražeći izlaz ka šumi na plaži u mjestu Karvia na Baltičkom moru, uspaničila jedna divlja svinja, napravila haos i lakše povrijedila nekoliko turista.
Divlja svinja napravila haos na plaži u Poljskoj (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Divlju svinju koja je očigledno zalutala na plažu iz obližnje šume kupači su primijetili tek kako izlazi iz mora, međutim lavirint paravana zbunio ju je, kao i vriska djece, žena i muškaraca koji su pokušali da je otjeraju sa plaže.

Uspaničena divlja svinja je oborila nekoliko ljudi, lakše ih povrijedila, međutim na kraju je našla izlaz i nestala u šumi.

"Kada smo stigli divlje svinje više nije bilo. Ne znamo odakle se pojavila jer je sa te strane teren ograđen. Ovo je prvi put da se tako nešto desilo", kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol gradskih vlasti Gžegož Žaček.

Divlje svinje nisu neuobičajena pojava na plažama Baltičkog mora ni po parkovim u gradovima širom Poljske, ali obično ti susreti prolaze miroljubivo jer su svinje već navikle na ljude.

 

Izvor: N1

Portal Analitika