Politika

Knežević: Nema bojkota; Izbori su za DF Staljingradska bitka

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević ne plaši se etikete ruskog čovjeka u Crnoj Gori, ističe da za DF bojkot izbora nije opcija, a Miodraga Lekića opisuje kao političara koji jedno poluvrijeme igra u američkom, drugo u ruskom dresu.
Knežević: Nema bojkota; Izbori su za DF Staljingradska bitka
Portal AnalitikaIzvor

U intervjuu portalu Antena M, Knežević ponavlja stav da je “trojka” na daljinskom upravljaču američke ambasadorke i “medijskog evnuha” i ne vjeruje da bi njihova “politička prostata”, nakon “Đukanovićevih fotelja” mogla podnijeti prtest na ulici i boravak pod šatorima.

ANTENA M: DNP je i posljednjim saopštenjem, u petak, čvrsto stala na stranu Moskve, koja je preko Marije Zaharove poručila Vladi CG da će “snositi punu odgovornost za posljedice svog antiruskog stava”. Šta ako posljedica takvog držanja DNP bude stav većine crnogorskih birača da je Vaša stranka lojalnija Rusiji, nego Crnoj Gori?

DNP je stala na stranu crnogorskog naroda koji se protivi Đukanovićevoj antiruskoj politici i stavovima da Rusija i ISIL predstavljaju dvije najveće globalne prijetnje za čovječanstvo. Milo Đukanović ovakve ordinarne nonsense može isključivo saopštavati samo u svoje i ime Vlade izbornog povjerenja, koju je skrojio po štofu američke ambasadorke. Ako se lojalnost Crnoj Gori procjenjuje licemjernošću Đukanovića da 2006. po Moskvi igra kazačok, a 2016. jaše NATO bika na rodeu, onda mu priznajem taj vid „patriotizma“. Samo gdje su tu interesi Crne Gore?

ANTENA M: U podršci Moskvi, barem povodom Vladinog odgovora, pretekao Vas je Miodrag Lekić. Plašite li se da Demos uskače na teren kojim ste dosad suvereno vladali?

Po mom skromnom mišljenju, Miodrag Lekić je, umjesto onakvog nemuštog reagovanja povodom Đukanovićeve izjave, trebalo da povuče svog ministra unutrašnjih poslova iz Vlade izbornog povjerenja. Tako bi pokazao da je neprikosnoveni predsjednik DEMOS – a, a istovremeno demantovao da je pod uticajem američke ambasadorke pristao da participira u vladi Mila Đukanovića. Nijedna politička utakmica u Crnoj Gori se ne može dobiti ako jedno poluvrijeme igrate u američkim, a drugo u ruskim dresovima. DNP sigruno igra u narodnom dresu, i da preformulišem “Zabranjeno pušenje”: „ igramo za raju, ali ne zanemarujemo taktiku.“

ANTENA M: Poručili ste Đukanoviću da se “konačni obračun približio”! Dakle, DNP ne razmišlja o bojkotu izbora?

DNP i DF poslije svih apela i molbi koje smo uputili opoziciji da budu sa nama, a ne sa Milom Đukanovićem, nema drugi izbor, već da uz podršku slobodne Crne Gore, nastale na tekovinama 24. oktobra, sami pobijedimo DPS. To će u političkom smislu biti naša Staljingradska bitka, i mi nemamo drugi izbor, već da sa svim raspoloživim političkim sredstvima krenemo u konačni obračun sa Milom Đukanovićem. Pobijediti Đukanovića naša je obaveza i dužnost, i mi je moramo ispuniti.

ANTENA M: Vjerujete li da bi “trojka” uistinu mogla, ne samo izaći iz Vlade, nego i razapeti šatore tamo đe su bili vaši?

Sve što bude smatrala američka ambasadorka, a po pravilima medijskog bordela vrhovni medijski evnuh propiše kao recept za političku potenciju, trio „la kampanela“ će uraditi. Ali po cijenu skakanja sa Blažovog mosta, siguran sam da neće razapinjati šatore, jer njihova politička prostata poslije Đukanovićevih fotelja, teško da može podnijeti miris asfalta, vlage i nesanice.

Ako se pak odluče za taj revolucionarni iskorak, lično ću im donirati dvjesta šatora, jer toliko je njihovih kadrova po dubini nestalo u Vladi Mila Đukanovića. Jedino se plašim da u slučaju izlaska „trojke“ iz Vlade, ovih 200 „ eksperata“ niko ne bi mogao da pronađe i istjera sa funkcija.

ANTENA M: U Skupštini praktikujete miks teško podnošljivih diskvalifikacija na račun “trojke” i poziva na zajednički obračun s vlašću. Na kojoj programskoj, političkoj i državnoj, platformi bi se mogli sresti lideri, kako ih nazivate, “američke ambasade” i vi iz DF, koji “gazite ruskim korakom”?

DF je već saopštio da ćemo sami krenuti u konačni obračun sa Milom Đukanovićem. Svako ko bude spreman da iskreno učestvuje u ovom konačnom obračunu, u nama će imati partnera. Mi nećemo usporavati naš strojevi marš prema Bastilji DPS – a, i sve koji budu pokušali da, u političkom smislu, spasavaju Đukanovića, tretiraćemo na isti način kao i njega. Izbor je jasan : ili DF ili DPS, nema ništa između!

Antena M

Portal Analitika