Svijet

HAOS U KAZAHSTANU: Naoružani napadači pucali na policiju, ima mrtvih

Nekoliko napada na policijske stanice i na specijalne jedinice izvedeno je jutros u Alma Ati, ekonomskom centru Kazahstana, bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji, saopštio je Komitet za državnu bezbjednost.
HAOS U KAZAHSTANU: Naoružani napadači pucali na policiju, ima mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Prethodno je Rojters, pozivajući se na policijske izvore, objavio da su dva policajca ubijena danas kada su nepoznati napadači otvorili vatru na njih. Nekoliko policajaca je ranjeno, a jedan od napadača je uhapšen, prenosi RIA Novosti.

"Upozorenje na terorizam je na najvišem nivou u Alm Ati posle napada nepoznatih lica na policijske stanice i odjeljenja državne bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Na društvenim mrežama očevici pišu da je "jedna osoba obučena u crnom počela da puca na policiju pokušavajući da zaustavi njihov automobil, a potom pobjegla ka istočnom dijelu grada". Pucnji su se čuli u tri predgrađa Almatija, među kojima i kod policijske stanice u centru grada, potvrdili su policijski zvaničnici.

Lokalni mediji su objavili da je petoro povrijeđenih u pucnjavi prebačeno u bolnicu, ali da to nije i konačan broj povređenih i da se očekuje da bi mogao biti veći.

Željeznička stanica Alma Ati na kratko je zatvorena nakon prijetnje bombom, saopštila je policija, a nekoliko ulica blizu zgrade Nacionalne bezbjednosti je zatvoreno za saobraćaj.

U gradu je proglašen crveni nivo antiterorističke uzbube, što znači da je nivo opasnosti kritičan, prenosi "Raša tudej".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kazahstana saopštilo je da je u Alma Ati pokrenuta antiteroristička operacija nakon što su naoružani muškarci tamo ubili najmanje dva policajca.

 

blic.rs

Portal Analitika