Podgorica

Kreće milionska rekonstrukcija SC “Morača”: Pretvaraju salu u multifunkcionalnu dvoranu

Glavni grad Podgorica otpočeo je projekat potpune rekonstrukcije Sportskog centra “Morača”, saznaje Portal Analitika.
Kreće milionska rekonstrukcija SC “Morača”: Pretvaraju salu u multifunkcionalnu dvoranu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora „Sportski objekti“ o pokretanju postupka realizacije rekonstrukcije dijela SC „Morača“ u multifunkcionalnu dvoranu našao se na dnevnom redu Skupštine Opštine Podgorica.

Prema nezvaničnim podacima, rekonstrukcija je vrijedna 4,2 miliona eura, a kako će zaista izgledati dvorana nakon obnove, znaće se 28. jula, kada će biti predstavljen projekat, na sjednici lokalnog parlamenta.

Podsjetimo, Kina je je, krajem prošle godine, ponudila nepovratnu milionsku pomoć za opremanje SC “Morača” i druge projekte.

“Ambasada NR Kine u Crnoj Gori uputila je Kabinetu potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Notu br.193/15, od 17.11.2015. godine u kojoj informišu da je Vlada NR Kine spremna da potpiše na IV-om Samitu lidera država Kine i Centralne i Jugoistočne Evrope, Sporazum o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore. Donacija će iznositi 20 miliona juana (2,9 miliona eura) i planirano je da se upotrijebi za rekonstrukciju i proširenje univerzalne sale Sportskog centra Morača u Podgorici i druge projekte Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore”, navodi se u Informaciji o zaključivanju Sporazuma o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore.

P.Z.

Portal Analitika