Politika

Pajović podnio prijavu protiv poslanika DF-a

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, podnio je Odboru za ljudska prava i slobode prijavu protiv poslanika Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, Branka Radulovića, Janka Vučinića i Veljka Vasiljevića zbog, kako se navodi, narušavanja ugleda parlamenta i kršenja Etičkog kodekasa poslanika.
Pajović podnio prijavu protiv poslanika DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako je obrazloženo, prijava se podnosi protiv poslanika koji su "svojim neprimjerenim i nedoličnim ponašanjem na sjednici Skupštine, 4. jula, narušili ugled parlamenta i prekršili Etički kodeks poslanika".

U obrazloženju se ističe da se prijava podnosi protiv poslanika DF zbog korišćenja riječi, izraza, ili njihovih sinonima, kojima se omalovažavaju druga lica i vrijeđa njihovo dostojanstvo, podstiče mržnja, netolerancija i nasilje, i ponašanja suprotno načelima profesionalne etike i opšte kulture.

„Ukolio sjednica Odbora za ljudska prava i slobode na kojoj bi se rasravljalo o prijavi ne bude zakazana u najkraćem roku, Odbor će, shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, sazvati predsjednik parlamenta“, kaže se u saopštenju iz Kabineta Pajovića.

MINA

Portal Analitika