Košarka

Crna Gora sa prvog mjesta u četvrtfinale

Mlada reprezentacija ostvarila je treću pobjedu i sa prvog mjesta u grupi izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina koje se održava u Halkidi (Grčka) – izabranici Dušana Dubljevića u trećem kolu grupe A savladali su selekciju Portugala 66:36 (20:13, 9:7, 15:8, 22:8).
Crna Gora sa prvog mjesta u četvrtfinale
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su dominirali tokom čitavog meča, pa su nakon Gruzije (78:55) i Makedonije (67:44), ostvarili treći ubjedljiv trijumf na šampionatu u Grčkoj na kojem žele da osvoje jedno od prva tri mjesta koja vode u elitni rang evropske košarke. Ponedjeljak je na šampionatu slobodan dan, a ''crveni'' će u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Jermenije u utorak u 11 sati.

Svi igrači dobili su priliku u duelu protiv Portugala, a dvojica su imala dvocifren učinak – Ognjen Čarapić i Petar Popović upisali su po deset poena, Zoran Nikolić je pored devet poena, imao 14 skokova, dok je Aleksa Ilić uz isti broj poena, upisao deset uhvaćenih lopti. Veliki doprinos pobjedi dao je i Vasilije Baćović koji je postigao osam poena i imao isto toliko skokova.

U poraženoj selekciji nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, a najbolji je bio Diogo Brito sa osam poena. Naša reprezentacija će nakon slobodnog dana, u posljednjem, četvrtom kolu, u utorak (11 sati) igrati protiv Jermenije, ali je bez obzira na ishod tog duela osigurala prvu poziciju u grupi koja donosi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Portal Analitika