Društvo

Visokogorci Crne Gore četvrti put na najvišem vrhu Evrope

Sedam članova ekspedicije u organizaciji Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore” se juče oko 8 h, po našem vremenu, popelo na Elbrus 5642m, najviši vrh Evrope koji se nalazi u masivu Kavkaza.
Visokogorci Crne Gore četvrti put na najvišem vrhu Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Pored vođe ekspedicije Dušana Boškovića, na vrhu su se našli planinari iz Crne Gore: Ivan Perčin iz Tivta, Branko Tomić iz Pljevalja i Dražen Anđelić iz Kolašina, kao i članovi Hrvatske Gorske službe spasavanja  Ivan Zebić i Katja Milišić i planinarka iz Srbije Milica Cvijetić. Bošković je popeo i drugi vrh po visini Istočni Elbrus visok 5621m.

Svi članovi ekspedicije se osjećaju dobro nakon značajnih psiho-fizičkih napora na završnom usponu i prethodnim aklimatizacionim usponima. Ekipa se tokom dana spustila iz poslednjeg visinskog kampa u podnožje planine. 
 
Ovo je još jedna u nuzu uspješnih ekspedicija Visokogoraca Crne Gore, u kojima, zbog dokazane dobre organizacije i iskustva, uzimaju učešća i planinari iz regiona. Elbrus je, poslednjih godina postao značajna planinarska destinacija i cilj velikog broja svjetskih planinara. Ovo je bio četvrti put da Visokogorci iznose zastavu Crne Gore na najviši vrh našeg kontinenta.

Portal Analitika