Košarka

Treći poraz B tima na turniru u Kini

Seniorska B reprezentacija Crne Gore doživjela je treći poraz na turniru u Kini koji se igra u Kunšanu i Šenženu – izabranici Zvezdana Mitrovića poraženi su od B tima Njemačke 72:47 (13:20, 21:3, 19:11, 19:13).
Treći poraz B tima na turniru u Kini
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su u prva dva kola poraženi od domaćina Kine (65:49) i B tima Francuske (89:68). U duelu protiv B tima Njemačke, naša reprezentacija je imala sedam poena prednosti nakon prve četvrtine, ali je drugu dionicu odigrala za zaborav, što je protivnik iskoristio da preokrene i u nastavku dođe do ubjedljive pobjede. Drugi turnir na programu je od 20. do 22. jula u Šenženu, a rivali su domaćina Kina, Novi Zeland i Kamerun.

Nakon odličnog izdanja u prvoj četvrtini poslije koje je naša reprezentacija imala sedam poena prednosti (20:13), na početku druge dionice povrede su doživjeli Filip Barović i Radoje Vujošević, što je bio veliki hendikep u nastavku meča, koji je protivnik iskoristio da preokrene do kraja prvog poluvremena, a u nastavku dođe do ubjedljivog trijumfa.

U duelu protiv B tima Njemačke, jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Mašan Vrbica sa 14 poena, dok je novi igrač Mega Leksa Radosav Spasojević meč završio sa učinkom od osam poena.

Na turniru u Šenženu, naša reprezentacija će 20. jula igrati protiv domaćina Kine, dan kasnije protiv Novog Zelanda, a 22. jula na programu je duel protiv Kameruna.

Portal Analitika