Rukomet

Adžić objavio spisak za Rio: Pozvana i Bojana Popović!

Selektor crnogorske ženske rukometne reprezentacije, Dragan Adžić objavio je spisak za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Adžić objavio spisak za Rio: Pozvana i Bojana Popović!
Portal AnalitikaIzvor

Na spisku od 14 igračica, devet je članica Budućnosti, među koje je uvrštena i Bojana Popović, iako nije igrala od Olimpijskih igara u Londonu.

Kapiten Marija Jovanović je stavljena na spisak kao rezerva i u stručnom štabu računaju da će biti spremna za nokaut fazu, kada bi trebalo da uđe u tim.

Osim Popović i Jovanović, na spisku se nalaze Sonja Barjaktarović, Marina Rajčić, Majda Mehmedović, Biljana Pavićević, Jovanka Radičević, Radmila Petrović, Suzana Lazović, Ema Ramusović, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Anđela Bulatović, Milena Raičević i Đurđina Jauković.

Rukometašice su danas završile pripreme u Kolašinu, a u ponedjeljak putuju u Ajndhoven, gdje će od utorka do četvrtka učestvovati na turniru sa Rusijom, Švedskom i domaćom Holandijom.

U Rio putuju 31. jula, kako bi se aklimatizovale na promjenu vremenske zone.

Prvi meč igraju sa Španijom 6. avgusta u 21.40 časova po našem vremenu, a onda svakog drugog parnog datuma se sastaju sa Angolom, Rumunijom, Norveškom i Brazilom.

U četvrtfinale idu četiri ekipe, koje će se ukrstiti sa selekcijama iz grupe B, gdje su Holandija, Rusija, Švedska, Francuska, Južna Koreja i Argentina.

Portal Analitika