Politika

Novović: Propagandni napad Lekića i Kneževića na Crnu Goru

Mora da su u Moskvi od juče odahnuli kad je Miodrag Lekić stao uz bok Milana Kneževića u odbrani Rusije od, kako Lekić kaže "propagandnih napada" Mila Đukanovića. Jeste da nijesu više u istom političkom taboru kod kuće, ali zajedno gaze ruskim strojevim korakom, ocijenio je član Izvršnog odbora DPS-a Radule Novović.
Novović: Propagandni napad Lekića i Kneževića na Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Kao da je Lekić na trenutak zaboravio da više nije na čelu DF, pa je onako frontalno, nediplomatski krenuo da dijeli lekcije iz diplomatije. Istina, mora mu se priznati dosljednost - ostao je postojano na anticrnogorskoj poziciji. Kad se pažljivije pročita njegova strateška odbrana Rusije, vidi se da je to kamuflirana taktika napada na Đukanovića.  Ni on, ni Knežević nijesu vodili računa što je stvarno Đukanović rekao u "spornom" intervjuu koji se nije dopao nekom od njihovih mentora u Moskvi, koji takođe nijesu za to marili. Svojim osionim nastupima oni su ustvari najočiglednije potvrdili suštinu Đukanovićeve poruke.

Za Kneževića nije čudno, ali jeste neočekivano od Lekića da otvoreno, "u direktnom prenosu", nasrne na svoju zemlju. Bez obzira na to što je zdušno radio protiv njene obnove. Ali, zar nije riječ o iskusnom diplomati i bivšem šefu diplomatije u Vladi Đukanovića, koji je takoreći juče htio da bude njen predsjednik - naveo je Novović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.  

Naglasio je da članstvo Crne Gore u NATO svakako neće ugroziti tradicionalno crnogorsko - rusko prijateljstvo.

- Za to ne treba da brine niko ni u Crnoj Gori, ni u Rusiji. Kao što neće uspjeti bilo čiji pokušaji da se Crna Gora okrivi za trenutne antagonizme Rusija - NATO i EU. Kad u Moskvi prestane potreba da je brane Lekići i Kneževići, to će biti pravi znak boljitka Rusije. Nadamo se da nećemo dugočcekati na taj trenutak - zaključio je Novović.

Portal Analitika