Politika

Pajović: Imamo dovoljno mehanizama da zaštitimo državne interese u ugovoru sa A2A

Komentarišući najavu „opozicione trojke“ da će izaći iz Vlade, ako se ne zaštite državni interesi u Prijedlogu novog ugovora sa kompanijom A2A, predsjednik Skupštine Darko Pajović kaže da postoji više mehanizama da se to i učini.
Pajović: Imamo dovoljno mehanizama da zaštitimo državne interese u ugovoru sa A2A
Portal AnalitikaIzvor

 „Mislim da je to jedan proces koji se događa u Vladi. Taj isti proces treba da se događa u Parlamentu. Ugovor treba da bude i sastavni dio plenarne rasprave, tako da imamo dovoljno mehanizama svi koji smo posvećeni, ako smo posvećeni do kraja zaštiti životnih interesa da tako i bude. Ne bih prejudicirao stvari jer mislim da je najlakše odustati od zaštite  državnih interesa. Za njih se treba boriti, postoje mehanizmi  i ima nas dovoljno i voljnih i željnih da ih zaštitimo", kazao je Pajović.

U razgovoru za TV Pink M Pajović je saopštio da se Pozitivna CG priprema za samostalan nastup na izborima, a konačnu odluku o tome će, ipak dati stranački organi dodajući da je već formiran izborni štab ali i počeo rad na terenu.

“Preciznosti radi, najavili smo da se spremamo za samostaln izbor. Kao odgovorna stranka pristupili smo pristupili formiranju izbornog štaba, terenskim aktivnostima. Svakako, konačnu odluku donijeće stranački organi”, kazao je Pajović.

Pajović je govorio i o očekivanjima na izborima.

"Ja ću vam reći ono što sam rekao prije 2012. Naš cilj je da apsolutno damo sve od sebe i da približimo građanima Crne Gore šta je to Pozitivna uradila u protekle četiri godine. Podsjetiću da je uradila više nego što je ijedna partija u političkom smislu uradila za 27 godina ako govorimo o opozicionoj sceni. Dakle, sačuvali smo mir i stabilnost u CG, apsolutno smo svjesni naše odgovornosti za kontinuitet i nastavak NATO ali i evropskih integracija. Uslovili smo podršku Vladi i na taj način omogućili opoziciji da prvi put nakon 27 godina bude upravo na onim mjestima, ako hoćemo do kraja iskreno, nije uspjelo preko izbornog rezultata. Sve su to stvari koje političku scenu Crne Gore čine mnogo interesantnom, prije svega građanima, ali u političkom smislu mnogo stabilnijom i snažnijom, ka koračanju  našem punopravnom članstvu u NATO-u Evropskoj uniji.", istakao je Pajović.

Pajović je kazao i da je prijava protiv poslanika, koji su izazvali nedavno incident u Parlamentu spremna ,a pitanje je dana kada će biti i predata. O konkretnim imenima Pajović, ipak nije htio da govori.

"Nijesam učinio iz razloga zato što su nas bili praznici i jedan veliki broj aktivnosti koje smo imali u Parlamentu, konkretno 10. i 11. omeo me u tome. Prijava je kompletirana ona je spremna i ona će otići ono što se kaže danas-sjutra. Ne bih konkretno izlazio sa imenima i prezimenima. Mislim da je ipak odgovorno upoznati javnost, tada kada ona bude procesuirana." kazao je Pajović.

 Na pitanje da li je odlučio u vezi sa prenosom skupštinskih zasjedanja, te šta će predložiti Savjetu RTCG-a, budući da oni donose konačan sud, Pajović je odgovorio.

"U principu da. Donio sam odluku, ali bih i te kako volio da tu odluku još jednom prodiskutujem sa mojim kolegama iz parlamentarnih krugova. Vjerujem da demokratija podrazumijeva da ne donosimo ishitrene odluke, već odluke koje hoće biti plod konsenzusa. Ubijeđen sam da ću za ovo što sam planirao da uradim ipak imati podršku: ako ne stoprocentnu,  onda ogromne većine kolega. Dakle, svoju ulogu i funkciju koju obavljam doživljavam kao mjesto odakle bismo morali donositi odluke koje su široko prihvaćene a koje nisu demonstracija moći jedne funkcije. Tako da ćemo i to narednih dan-dva zaokružiti i da će javnost biti informisana o toj odluci.", zaključio je Pajović.

(antenam.net)

Portal Analitika