Abiznis

Vujović: Opozicija jedinstvena u zahtjevima, čekamo odgovor A2A

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović kazao je u izjavi za Antenu M da, kada je posrijedi A2A, u opoziciji postoji apsolutno jedinstvo o tom pitanju.
Vujović: Opozicija jedinstvena u zahtjevima, čekamo odgovor A2A
Portal AnalitikaIzvor

Vujović naglašava da je opozicija imala pravo da, u skladu sa političkim sporazumom, djeluje kako je djelovala.

'' Mi imamo pravo intervencije na prijedlog ugovora. Ovaj prijedlog koji je opozicija taj dan iznijela, svakako je nešto što je u pisanoj formi dostavljeno italijanskoj strani. To sam obaviješten strane ministra ekonomije i mi sada čekamo izjašnjenje italijanske strane da li su takve pravne odredbe prihvatljive za njih. Ako jesu, onda se interveniše na prijedlog ugovora i to je nešto gdje Crna Gora ima zaštitu svojih pravnih interesa u ovom slučaju, gdje je do kraja ispoštovan dio posebnog javnog interesa Crne Gore'', poručio je Vujović i dodao da je u zahtjevima opozicija bila apsolutno jedinstvena.

''Znači, opozicija je apsolutno jedinstvena, taj dan smo imali različite pristupe, dok nijesmo došli do najboljih mogućih rješenja. Ja kao čovjek, kojeg je predložila opozicija, iako ne pripadam nijednoj poitičkoj partiji, ovaj trenutak, polititički i ekonomski, doživljam kao jako bitan. Neprihvatanje ovih rješanja o kojima sam govorio imalo bi za posljedicu izlazak iz Vlade, ukoliko opoziciona trojka to odluči, na njima je stepen donošenja odluke'', poručio je Vujović.

Upitan šta će se desiti ukoliko italijanska kompanija odbije zahtjeve opozicije, s obzirom na to da je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao da su te zahtjeve već slali A2A i da su ih odbili, Vujović kaže da treba sačekati odgovor italijanske kompanije.

''Gospodin Lazović je to kazao, ja ne ulazim u to šta su oni predložili i kad su predložili. Mi smo to ponovo predložili, sad tu imamo zanimljivu situaciju, istekao je ugovor, mi 15 mjeseci egzistiramo bez ugovora, za to vrijeme je A2A mogla nesmetano, da proda svoj akcijski kapital bez konsultovanja Crne Gore, oni to nijesu uradili, znamo da nijesu ispoštovane odredbe prethodnog ugovora. Kada su posrijedi očekivanja od profita, ali ja očekujem imajući u vidu neke tonove, koji su dolazili od borda direktora i rukovodstva EPCG, da će A2A suštinski prići ovom problemu i povući potez koji je za njih produktivan i interesantan i mislim da će se saglasiti sa predloženim izmjenama u prijedogu ugovora, što bi značilo da taj dokument ima jednu viziju da ide prema Skupštini Crne Gore'', poručio je Vujović.

''Ministar ekonomije mi nije prezicirao koji je rok postavljen Italijanima da odgovore, ali očekujem ga vrlo brzo, tokom ove sedmice, nakon čega ćemo vrlo brzo imati sastanke i riješiti situaciju'', zaključio je Vujović.

Portal Analitika