Crna hronika

Zloković još nije saslušan za pokušaj milionske prevare

Javni izvršitelj Aleksandar Konstantin Zloković još nije saslušan u Višem tužilaštvu Podgorica, iako su protiv njega formirana dva predmeta u kojima se sumnjiči za zloupotrebu položaja i nezakonitu naplatu skoro milion eura.
Zloković još nije saslušan za pokušaj milionske prevare
Portal AnalitikaIzvor

"Zloković još nije saslušan, ali su preduzete određene procesne radnje", saopšteno je Pobjedi iz Višeg državnog tužilaštva.

Oni su objasnili da im je Osnovno tužilaštvo dostavilo još jedan predmet protiv Zlokovića, ovoga puta prijavu je podnijelo Ministarstvo pravde.

"U prijavi Ministarstva pravde se ukazuje na nezakonitost u radu Zlokovića, a nakon što su po navedenom predmetu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici preduzete hitne procesne radnje", saopšteno je Pobjedi iz Višeg tužilaštva.

Ranije je Osnovno državno tužilaštvo formiralo prvi predmet protiv Zlokovića i više NN lica zbog sumnje da su na osnovu falsifikovane sudske presude sa računa Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije nezakonito uzeli 263 hiljade eura. Ta je prijava podnesena 5. jula, a predmet je formiran dva dana kasnije i proslijeđen Višem tužilaštvu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika