Crna hronika

UP: I.P. izjavio da je ogrebotinu zadobio padom

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli aktivnosti na provjeri navoda I.P. iz Kotora da je padom zadobio ogrebotinu u predjelu glave, na osnovu kojih nisu utvrđene činjenice koje bi ukazale na to da se događaj desio drugačije, saopreno je iz Uprave policije.
UP: I.P. izjavio da je ogrebotinu zadobio padom
Portal AnalitikaIzvor

O svemu je, kako navode, obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da u događaju nema elemenata bića krivičnog djela.

-  Službenici OB Kotor su sinoć, 14. jula 2016. godine oko 23,00 časa, obaviješteni od strane Jedinice za hitnu medicinsku pomoć u Kotoru da je u njihovu ustanovu pristupio I.P. iz Kotora, sa lakom tjelesnom povredom – ogrebotinom u tjemenom dijelu glave. Lice je nakon dovođenja u službene prostorije OB Kotor, radi prikupljanja obavještenja na okolnosti nastanka povrede, saopštilo da je povredu zadobilo prilikom pada u naselju Plagenti, Opština Kotor, tačnije neposredno ispred stambenog objekta u kojem boravi, uz napomenu da nije siguran da li je čuo jedan hitac ispaljen iz vatrenog oružja u njegovom pravcu – stoji u saopštenju.

Po prikupljenom obavještenju od I.P, službenici OB Kotor su obezbijedili lice mjesta u naselju Plagenti, do dolaska ekipe za vršenje uviđaja, koji je izvršen po odobrenju državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

- U daljem postupanju po predmetnom događaju, prikupljena su obavještenja od još jednog lica iz Kotora, a koje se nalazilo u neposrednoj blizini lica mjesta gdje je I.P. zadobio povredu na glavi. To lice je saopštilo da nije vidjelo niti čulo da je na tom mjestu došlo do upotrebe vatrenog oružja. Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici se, imajući u vidu da izvršenim uviđajem nijesu pronađene stvari i predmeti od interesa za službu koji bi se mogli dovesti u vezu sa navodima iz obavještenja I.P. a koji se odnose na eventualni ispaljeni hitac, te da se za povredu koju je zadobio I.P. nije moglo utvrditi da je nastala usljed upotrebe vatrenog oružja, izjasnio da u konkretnom slučaju ne postoje elementi bića krivičnog djela.  O događaju je obaviješten i državni tužilac u Osnovnom državnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kojem će shodno nalogu biti dostavljeni spisi predmeta radi izjašnjenja u odnosu na postupanje I.P – stoji u saopštenju.

Portal Analitika