NATO

Milačić podnio ostavku u Pokretu za neutralnost

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić podnio ostavku na tu funkciju. Ostavku je primila i verifikovala skupština Pokreta. Razlozi ostavku su profesionalne prirode jer Milačić zbog budućih obaveza neće biti u mogućnosti da u punom kapacitetu obavlja dužnosti izvršnog direktora Pokreta, saopšteno je iz NVO Pokret za neutralnost.
Milačić podnio ostavku u Pokretu za neutralnost
Portal AnalitikaIzvor

Funkciju vršioca dužnosti direktora će nositi Ognjen Jovović, predsjednik spuštine NVO Pokret za neutralnost do izbora novog direktora koje će biti obavljeno u najskorijem roku

Ova odluka, kako se navodi, nema veze sa budućim zalaganjima Pokreta ili Marka Milačića zato što su stavovi u pogledu politike i zalaganje da Crna Gora ostvari svoj vojno-politički status kroz vojnu neutralnost u okviru Evropske unije zajednički i borba na tom planu će se nastaviti.

- NVO Pokret za neutralnost se zahvaljuje Marku Milačiću zbog svog zalaganja i energije kojom je doprinio da Pokret bude prepoznat kao aktivan učesnik u stavu da Crna Gora svoj geopolitički status definiše neutralnošću, te učinio da naša NVO postane kredibilna organizacija mladih intelektualaca koja predstavlja iskrenu i nezavisnu akademsku snagu. Pokret za neutralnost ovim putem želi svom bivšem direktoru puno sreće u budućem radu i velike uspjehe. Marko Milačić će ostati i dalje član naše organizacije – navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika