Politika

Đukanović i Vujanović uputili telegram predsjedniku Francuske

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, uputili su predsjedniku Vlade Republike Francuske Manuelu Valsu telegram saučešća, povodom sinoćnog terorističkog napada u Nici u kojem je smrtno stradalo i teško povrijeđeno na desetine nevinih ljudi, među kojima i veliki broj djece.
Đukanović i Vujanović uputili telegram predsjedniku Francuske
Portal AnalitikaIzvor

''Ovaj bezumni teroristički čin na dan kada je Francuska obilježavala svoj nacionalni praznik, napad je ne samo na Vašu zemlju, već na slobodu i demokratiju kao univerzalne tekovine savremene civilizacije. Želim da znate da je Crna Gora uz vas u ovim teškim trenucima, kao i brojni drugi prijatelji i partneri velike Republike Francuske i velikog francuskog naroda'', navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Telegram predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića 

''Molim Vas da primite moje iskreno saučešće u povodu terorističkog napada u Nici koji je uzrokovao tragediju sa velikim gubitkom ljudskih života.

Građani Crne Gore duboko su potreseni tragedijom i dijele bol građana Francuske.

Duboka tuga ima posebnu težinu jer su mnogi od ubijenih dijeca koja su došla da proslave Dan Bastilje.

Crna Gora je snažno uz Franusku u ovim zahtjevnim vremenima borbe protiv terorizma koja se mora iskorijeniti zauvijek.“

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je telegram saučešća i predsjedniku Republike Italije Serđu Matareli u povodu željezničke nesreće kod Barija:

''Molim Vas da primite izraze mog iskrenog saučešća u povodu tragedije sudara vozova u blizini Barija. U Crnoj Gori smo duboko pogođeni tragedijom i dijelimo bol porodica žrtava i građana Italije“.

Portal Analitika