Svijet

Nica: Objavljen snimak obračuna policije sa "kamiondžijom smrti"

Policija je usmrtila teroristu koji je u četvrtak uveče na šetalištu u Nici vatrenim oružjem i kamionom ubio najmanje 84 osobe.
Nica: Objavljen snimak obračuna policije sa "kamiondžijom smrti"
Portal AnalitikaIzvor

Na video snimku koji je danas objavljen vidi se kako nekoliko pripadnika francuske policije pritrčava kamionu koji vozi napadač i puca u njegovom pravcu.

Prije nego što je ubijen napadač, identifikovan kao Muhamed Lahuaiej Bulel (31), je najpre otvorio vatru na okupljene, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje. 

 </p>

Policija patrolira na svakom ulazu na promenadu gdje se sinoć dogodio napad i pretresa zaposlene koji rade u hotelima u ovoj oblasti.

Na ulicama se mogu vidjeti samo turisti sa djecom i torbama kako žure na aerodrom, a nekoliko očevidaca ogrnuti ćebadima u nevjerici vrte glavama i plaču.

Iako se napad dogodio sinoć, beživotna tijela još uvijek su na ulicama.

nica-kamion-jutro-posle-32

Domar zgrade u ovom području kaže da je plakao ispred ulaza posle napada. "Svuda su bila tijela. Djeca, majke. Jedan čovjek iz zgrade je umalo izgubio djecu. Još ne mogu da shvatim šta se desilo", rekao je ovaj čovjek, a prenosi "Gardijan".

U obližnjem Mediteranskom univerzitetskom centru pruža se psihološka pomoć ljudima na licu mjesta. Neki od njih ogrnuti su ćebadima i okrvavljeni. Spasioci ih odvode dalje iz ovog područja.

nica-kamion-jutro-posle-31

Očevici kažu da je u trenutku napada kamionom na šetalištu nastala panika, ali da ljudi nisu znali od čega bježe.

Vozilo se kretalo promenadom dva kilometra, a vozač je potom pucao, posle čega ga je ubila policija. Mediji su prenijeli da je riječ o stanovniku Nice, porijeklom iz Tunisa i da ima 31 godinu, ali njegov identitet nije potvrđen.

 </p>

Kako navodi ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, Ambasada Crne Gore u Francuskoj je u stalnom kontaktu sa francuskim nadležnim  organima. Na osnovu dosadašnjih, raspoloživih informacija nema saznanja da je u jučerašnjem napadu u Nici stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana.

Portal Analitika