Društvo

Vukmanović: Nesavjestan rad načelnice Fonda PIO za Bar i Ulcinj

Čitateljka Portala Analitika Dušanka Vukmanović optužila je načelnicu fonda PIO za područne jedinice Bar i Ulcinj Katarinu Hajduković za nemarnost i nesavjesno obavljanje posla. Portal Analitika kontaktirao je Hajduković koja je kazala da „nije raspoložena da daje izjavu za medije“.
Vukmanović: Nesavjestan rad načelnice Fonda PIO za Bar i Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

Vukmanović tvrdi da zbog nemarnosti načelnice već dva mjeseca čeka da dobije rješenje za stečajnu penziju iz Solane za koju je, kako ističe, podnijela svu potrebnu dokumentaciju.  

- Prošlo je dva mjeseca od kad sam podnijela sva potrebna dokumenta za stečajnu penziju iz Solane, ali još nijesam dobila rješenje. Načelnica Fonda PIO za Bar i Ulcinj Katarina Hajduković mi je obećavala više puta da će sve da završi, ali rješenje još nijesam dobila  – rekla je rezignirano Vukmanović u razgovoru sa našim novinarom.

Napomenula je da nije jedina koja je ogorčena radom Hajduković, ali da ostali ne žele da svoje probleme iznesu u javnost. Vukmanović je kazala da kad je dolazila u prostorije fonda načelnica čak nije ni znala gdje je njen predmet.

- Tri puta sam dolazila u njenu kancelariju, posljednji put jutros. Ona čak nije znala koji je moj predmet i o čemu se uopšte radi. Na njenom stolu stoje bale predmeta i ona ne može da se snađe. Na kraju sam joj rekla – evo tu Vam je moj predmet, a ona je odmahnula glavom. Jednostavno ne radi svoj posao i ne znam da li je sposobna da više uopšte radi. Pod punom materijalnom odgovornošću tvrdim da žena nije za to radno mjesto – rekla je naša čitateljka.

Ona je rekla da ako se situacija ubrzo ne riješi neće imati izbora osim da je tuži.

Ovo nije prvi put da se građani žale na rad područne jedinice Fonda PIO Bar i Ulcinj.  Više čitateljki Portala Analitika optužile su krajem prošle godine područnu jedinicu Bar Fonda PIO, odnosno načelnicu Hajduković, da većem broju žena iz Ulcinja “namjerno ne želi da izdaje potvrde o dužini radnog staža”.

Rekle su da to radi namjerno da u februaru ne bi mogle da steknu uslove za isplatu naknada za majke troje i više djece. Tada su nakon pisanja Portala Analitka načelnica i službenici područne jedinice Bar Fonda PIO riješili zahtjeve u kratkom roku.

B.K.

Portal Analitika