Svijet

PUTIN: Obama je spreman za partnerstvo sa Moskvom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su posljednji telefonski razgovori koje je imao sa predsjednikom SAD Barakom Obamom pokazali njegovu spremnost za partnerstvo sa Rusijom.
PUTIN: Obama je spreman za partnerstvo sa Moskvom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Putin je na sastanku sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem ukazao na zajedničke napore Rusije i SAD za rješavanje sukoba, koje smatra važnim i koji se mogu riješiti, prenosi "Sputnjik".

Ruski predsjednik je istakao da ga njegov posljednji razgovor sa Obamom uvjerava u iskrenu težnju dvije zemlje za postizanje rezultata.

On je dodao da će Rusija nastaviti da pomaže oslobađanje američkih građana u Siriji.

Keri je izrazio nadu da će biti postignut napredak u pregovorima o Siriji.

-Nadamo se da će biti postignut stvarni progres koji će se moći mjeriti, progres koji će se zaista realizovati, a riječ je o Siriji - rekao je Keri.

On je istakao da Moskva i Vašington mogu mnogo da urade na uspostavljanju mira, između ostalog u Siriji i Ukrajini.

- Predsjednik Obama i ja smatramo da se sada SAD i Rusija nalaze u takvoj fazi da možemo zaista mnogo da uradimo za uspostavljanje mira - rekao je Keri i dodao da bi do ozbiljnog napretka moglo doći i u drugim oblastima.

Na sastanku Putina, Kerija i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Kremlju prisustvovali su pomoćnik ruskog predsjednika Vladislav Surkov, pomoćnik američkog državnog sekretara Viktorija Nuland i američki ambasador u Rusiji Džon Taft.

Srna 

Portal Analitika