Društvo

Mala Jelena nije izdržala

Prekjuče je u roditeljskoj kući na Skrbuši umrla osmogodišnja Jelena Šćepanović, koja je proteklih mjeseci humanitarno ujedinila Kolašin i počela da otvara vrata drugih humanih adresa.
Mala Jelena nije izdržala
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mladi i krhki organizam nije izdržao sve stresove, opterećenja, neizvjesnosti koje je donijela višegodišnja bolest. Jelena je bolovala od kongetalne distrofije mišića.

Tokom proteklih mjeseci pokrenute su brojne akcije kojim su prikupljana sredstva za njeno liječenje u inostranstvu. Humanitarni sajam suvenira koji su organizovali Ministarstvo prosvjete i OŠ „Risto Manojlović“ kompletan prihod od prodatih suvenira usmjerio je na Jelenino liječenje koja je inače bila i učenica ove škole.

Nedavno je u organizaciji fondacije „Boško Božović“ organizovan i humanitarni turnir u malom fudbalu, a kompletan prihod je usmjeren za pomoć sugrađanki Jeleni.

Počeli su da se javljaju ljudi dobre volje, humanitarne organizacije. Skupljani su prilozi u preduzećima, kao rijetko kada Kolašin se humanitarno probudio... I kada se pripremao Jelenin odlazak na liječenje u inostranstvo, život je stao. Ni tri hiljade životnih dana Jelena nije izbrojala...
Pobjeda

Portal Analitika