Košarka

Gruzija prvi protivnik na prvenstvu u Grčkoj

Mlada reprezentacija u petak počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina koje će biti održano u Halkidi (Grčka) – izabranici Dušana Dubljevića u prvom kolu grupe A od 12 sati i 15 minuta po našem vremenu, odmjeriće snage protiv selekcije Gruzije.
Gruzija prvi protivnik na prvenstvu u Grčkoj
Portal AnalitikaIzvor

Rivali u grupi su još Portugal, Makedonija i Jermenija, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u četvrtfinale. ''Crveni'' su u proteklih 40 dana naporno radili u Tivtu kako bi se pripremili za izazove u Grčkoj, a odigrali su i sedam kontrolnih mečeva kako bi podigli nivo forme i uigrali se za šampionat na kojem je cilj osvajanje jednog od prva tri mjesta u veoma jakoj konkurenciji, što bi donijelo plasman u elitni rang evropske košarke.

- Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme u Tivtu, a imali smo i dovoljan broj kontrolnih mečeva koji su poslužili za uigravanje i otklanjanje nedostataka koje smo imali u igri. Šampionat u Grčkoj je veoma jak, jer je sedam reprezentacija prošle godine ispalo iz A divizije. Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Grčka i Poljska samo su neke od reprezentacije koje žele u viši rang, ali to ne mijenja naše ambicije i želju da osvojimo jedno od prva tri mjesta na šampionatu. Vjerujem u ove momke i njihov kvalitet koji će nadam se pokazati na prvenstvu. Sistem takmičenja je drugačiji u odnosu na prošlu godinu, samo dvije ekipe idu u nokaut fazu i važno je da dobijemo sve mečeve u preliminarnoj rundi kako bi dobili relativno lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Protivnici su kvalitetniji, a sistem takmičenja teži nego prošlog ljeta, ali nadam se da možemo da ispunimo cilj –kazao je selektor Dubljević. 

Na spisku selektora Dubljevića su plejmejkeriOgnjen Čarapić (Budućnost Voli), Miloš Krivokapić (Teodo), bekovi Petar Popović(Mega Leks), Filip Bakić (Turska), Danijel Kalezić (Srbija), krilo Aleksa Ilić (Budućnost Voli), krilni centri Mihailo Radunović (Mornar),Emir Hadžibegović (Mornar), ZdravkoBošković (Ulcinj) i centri Vaslije Baćović(Budućnost Voli), Zoran Nikolić (Prat),) iVasilije Knežević (Lovćen).

U stručnom štabu selektora Dubljevića su treneri Vladimir Todorović i Velibor Mrvaljević i kondicioni trenerDane Žegarac.

Portal Analitika