Košarka

B reprezentacija spremna za turnir u Kini

Seniorska B reprezentacija Crne Gore od petka će učestvovati na turniru u Kini, na kojem će u gradovima Kunšan i Šenžen odigrati šest mečeva, što će biti prilika da se selektor Zvezdan Mitrović uvjeri u formu igrača koji su na spisku, a koji bi u narednom periodu mogli da se nađu među kandidatima za A tim.
B reprezentacija spremna za turnir u Kini
Portal AnalitikaIzvor

Protivnici na prvom turniru u Kunšanu, pored domaćina, biće selekcije Francuske i Njemačke, dok će na drugom turniru u Šenženu, od 20. do 22. jula, ''crveni'' odmjeriti snage protiv domaćina, Kameruna i Novog Zelanda.  Selektor Mitrović na raspolaganju ima 13 igrača, nakon što je zbog zdrastvenih problema otpao Goran Martinić.

Na spisku su: plejmejkeri - Mašan Vrbica i Nikola Korać, bekovi - Goran Gajović, Milorad Šutulović, Ivan Jelenić, Srđan Subotić, Miloš Đurišić i Nikola Žižić, krila i centri - Dušan Perović, Radosav Spasojević,Filip Barović, Radoje Vujošević i Milija Miković.

Reprezentacija je imala desetak dana za pripreme u Tivtu, ali selektor Mitrović i pored kratkog vremena za uigravanje tima vjeruje da će se njegovi izabranici predstaviti na pravi način u konkurenciji kvalitetnih protivnika.

- Iza nas su kratke pripreme koje su bile prilika da se momci malo bolje upoznaju i uigraju koliko je to bilo moguće. Nijesmo nažalost uspjeli da organizujemo neki kontrolni meč tokom priprema u Tivtu, ali vjerujem da ćemo se predstaviti na pravi način. Protivnici su veoma kvalitetni i biće to prilika da se uvjerimo da li među ovim igračima ima onih koji bi se našli na širem spisku A reprezentacije. Vjerujem da ćemo se uigrati kroz prva tri meča kako bi na drugom turniru bili uigraniji i kako bi imali jasnu sliku kvaliteta ovih igrača – kazao je Mitrović.

Crna Gora će na startu turnira u Kunšanu, 15. jula, igrati sa Kinom, dan kasnije sastaće se saFrancuskom, a 17. jula sa Njemačkom.

Na turniru u Šenženu, naša reprezentacija će 20. jula igrati protiv domaćina Kine, dan kasnije protiv Novog Zelanda, a 22. jula na programu je duel protiv Kameruna.

Portal Analitika