Društvo

JANJUŠEVIĆ: Sve spremno za turiste, destinacija sigurna

Crna Gora je bezbjedna turistička destinacija, izjavio je za Radio Crne Gore pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević.
JANJUŠEVIĆ: Sve spremno za turiste, destinacija sigurna
Portal AnalitikaIzvor

Uoči vešerašnjeg početka Sea Dance festivala, Janjušević kaže da su preduzete sve mjere u nadležnosti resornog ministarstva i Uprave policije, kao i nadležnih institucija i organizatora, da taj muzički spektakl protekne bezbjedno i u najboljem redu.

On je precizirao da je Uprava policije i ove godine formirala Operativni štab „Ljeto 2016“, sa osnovnim zadatkom da preduzima mjere i aktivnosti kako bi i ova turistička sezona protekla bezbjedno.

- Na osnovu svih parametara, Crna Gora je bezbjedna i sigurna turistička destinacija. Predstavnici Uprave policije preduzeće sve mjere i aktivnosti u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore da obezbijede ličnu i imovinsku sigurnost turista koji budu posjetili našu državu i crnogorskih građana - izjavio je Janjušević.

Uoči Sea Dance festivala, Janjušević podsjeća da je, kao i minule dvije godine, formiran poseban štab koji već prati situaciju na terenu i sublimira sve mjere i aktivnosti koje će preduzeti u skladu sa zakonskim propisima.

- Prve dvije godine festivala nije bilo nikakvih problema niti incidenata i sigurni smo da će tako biti i naredna tri dana. Prošle godine ovaj muzički festival posjetilo je blizu 100.000 ljudi, a naše su procjene da će tako biti i ove. Učinićemo sve da festival protekne u najboljoj atmosferi - kaže Janjušević.

On skreće pažnju i na opreznu vožnju, posebno tokom narednih dana, zbog praznika,vikenda, ali i festivala.

- Statistički, tokom prošle ljetnje sezone zabilježen je najmanji broj stradalih osoba, tokom prošlog mjeseca isti su parametric, a Uprava policije učiniće sve da se rezultati poboljšaju - dodao je on.

Izvor: RTCG.me

Portal Analitika