Abiznis

IVANOVIĆ: Da gradimo svoj sistem, a ne da „prepisujemo“

Poptredsjednik Vlade Petar Ivanović kazao je da je posjeta evropskog komesara za zdravlje i bezbjednost hrane Vitenisa Andriukaitisa dobra prilika da porazgovaraju o tome kako graditi sistem bezbjednosti hrane u našoj zemlji, jer „prepisivanje“ rješenja velikih država ne može biti održivo u Crnoj Gori.
IVANOVIĆ: Da gradimo svoj sistem, a ne da „prepisujemo“
Portal AnalitikaIzvor

- Saradnja s EU je ipak dvosmjerna ulica - uvijek imamo jedni drugima da prenesmo neke poruke i ja sam ubijeđen da ćemo ovog puta tražiti od Evropske komisije malo više razumijevanja za bržu dinamiku saradnje sa Crnom Gorom. Siguran sam da će i oni tražiti od nas još više rada i posvećenosti, jer bez toga ne možemo ići krupnim koracima naprijed i osvajati tržište od 500 miliona ljudi, koje nam se otvara - rekao je Ivanović.

On je naglasio da je posjeta Andriukaitisa lijepa prilika da porazgovaraju o tome kako graditi sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori, jer „prepisivanje“ rješenja velikih sistema, poput onih u Holandiji, Njemačkoj ili Italiji ne može biti održivo kod nas.

- Moramo tražiti ona rješenja koja su održiva za Crnu Goru i ja se nadam da ćemo traženjem tih rješenja otvoriti što je moguće veći prostor za „male ljude“ - kazao je Ivanović.

Andriukaitis smatra da je veliki uspjeh Crne Gore samo otvaranje pregovora za Poglavlje 12 - Bezjednost hrane, veterinarstvo i fitonsanitarni nadzor.

Izvor i foto: RTCG.me

Portal Analitika