Fudbal

Raul: Sanjao sam kraj u Realu, ali...

Legendarni Raul Gonsales rekao je da je želio da završi karijeru u Real Madridu i da očekuje da će se za nekoliko godina vratiti u taj klub.
Raul: Sanjao sam kraj u Realu, ali...
Portal AnalitikaIzvor

Bivši kapiten Reala Raul smatra se jednim od najboljih igrača u istoriji Reala. On je proveo 16 godina na "Santjago Bernaeuu" i drugi je najbolji strijelac u istoriji kluba sa 323 gola. Odigrao je najviše utakmica za "kraljevski" klub – 741 i osvojio šest šampionskih titula, tri Lige šampiona, dva interkontinentalna kupa, Superkup Evrope i četiri Superkupa Španije. 

On je 2010. godine iz Reala prešao u Šalke, odakle je dvije godine kasnije potpisao za katarski Al Sad. Poslije dvije godine otišao je u Njujork Kosmos, đe je na kraju sezone 2015. godine završio karijeru. 

"Sanjao sam da završim karijeru u Real Madridu. Ali, ne kajem se. Sve što je došlo poslije toga bilo je super. Ne bih ništa mijenjao. To je bila teška odluka, ali to je bilo najbolje. Imao sam odlična iskustva", rekao je tridesetdevetogodišnji Raul za AS. 

Raul, koji sada radi za špansku ligu u SAD, rekao je da je imao mnogo ponuda da se vrati u Real. 

" Florentino Peres me je u više navrata zvao da se vratim, kad god želim. Svaki put kada se vidimo on mi kaže da je Real moj dom. Ali, ja donosim odluke. Prije nego što sam otišao u Katar razgovarao sam sa ljudima iz Reala, isto kao i prije nego što sam odlazio u Njujork. Kada sam odlučio da završim karijeru, razgovarao sam sa predsjednikom, naravno. Rekao sam mu da želim da ostanem u Njujorku i otvorim predstavništvo španske lige", rekao je Raul. 

On je dodao da mu Peres nije ponudio određenu funkciju u klubu. 

"Donio sam čvrstu odluku i kako da mi u tom slučaju ponudi nešto konkretno? To bi morala da bude i porodična odluka, da želimo da se vratimo životu u Madridu. Takođe trebalo je da vidim da li se uklapam u tadašnju organizaciju kluba. Zahvalan sam Realu, znam da je to moj dom i da će u nekom trenutku biti prilike da ponovo budemo zajedno. Ali, u bliskoj budućnosti, u narednih godinu ili dvij, mislim da se neće ukazati prilika. Vidjećemo u budućnosti", rekao je Raul. 

Bivši španski reprezentativac istakao je da nije iznenada odlučio da ode iz Reala 2010. godine. 

"To nije odluka koju donesete za jedan dan. Treba vam višeneđeljno razmišljanje o odlasku. To je bila zajednička odluka. Osjećao sam da mi je potrebno malo vazduha. To je bilo najbolje za mene i moju porodicu. Okolnosti su bile takve i donio sam odluku. Razgovarao sam sa trenerom Žozeom Morinjom. Da li sam razgovarao sa Florentinom... Imao sam ugovor, mogao sam da ostanem. Otišao sam na svoju inicijativu i klub mi je pomogao. Tamo sam proveo mnogo godina i obje strane su mislile da je to najbolja odluka", naveo je Raul.

B92

Portal Analitika