Politika

BEČIĆ: Snagu države obezbjeđuju samo oni koji ne zavise od kriminalnih struktura

Država će biti jača od mafije i bilo kog pojedinca, formalnog ili neformalnog centra moći, jer končno dolazi vrijeme čistih, stručnih i hrabrih pojedinaca na mjestima odlučivanja. Snagu države i nezavisnost institucija mogu obezbijediti samo oni koji ne zavise od mafije i kriminalnih struktura. Ne nikako oni koji sarađuju i dijele sa mafijom, smatra predsjednik Demokrata, mr Aleksa Bečić.
BEČIĆ: Snagu države obezbjeđuju samo oni koji ne zavise od kriminalnih struktura
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon niza senzacionalnih izjava predsjednika DPS-a, počev od one da je gorivo luksuz, konstatacije da živimo na nivou građana Monte Karla i da su nam plate i penzije porasle 100%, do osvrta na slučaj „Ramada“, riječima da bi on kaznio onog ko je otkrio krađu, a ne ko je krao, jučerašnja izjava Đukanovića da je u zabludi onaj ko misli da je mafija jača od države u Crnoj Gori definitivno poprima obilježje tragikomedije - ističe on u svom obraćanju.

On dodaje kako „od države niko ne može biti jači, ako država ne želi suprotno“.

- Međutim, upravo zahvaljujući Đukanoviću, u Crnoj Gori je već tri decenije stvaran suprotan ambijent nemoći države, a nadmoći kriminalnih struktura. Kako može biti država jača od mafije kada je rasvjetljavanje ubistva u Crnoj Gori ravno dobitku Nobelove nagrade? Ako je država jača od mafije, neka nam premijer kaže ko su izvršioci i nalogodavci 30-ak nerasvijetljenih ubistava, među kojima je ubistvo Duška Jovanovića, ali i jednog broja Đukanovićevih najbližih saradnika koji su mnogo toga znali? Kako to da je država jača od mafije u zemlji u kojoj se kriminalne grupe obračunavaju po crnogorskim gradovima kao u akcionim filmovima, a ubistva, otmice i eksplozije predstavljaju dio naše svakodnevice? Gdje je to država jača od mafije? U Crnoj Gori, u kojoj svjedoci zločina kažu da jesu, pa zatim nijesu ništa vidjeli, a čelnici vlasti idu po savjete kod šefova kriminalnih grupa? Ili u Crnoj Gori gdje specijalni državni tužilac kaže da se protiv njega vodi „specijalni rat“, a progresivne opozicine strukture koje procesuriaju kriminalce se doživlajvaju kao opasnost po državu? Tako da, nažalost, gospodine Đukanoviću, nije država Crna Gora jača od mafije. Zahvaljujući vama, vašoj braći, prijateljima i kumovima. Međutim, iako dugo traje, i tome se kraj primakao. Država će biti jača od mafije i bilo kog pojedinca, formalnog ili neformalnog centra moći, jer končno dolazi vrijeme čistih, stručnih i hrabrih pojedinaca na mjestima odlučivanja. Snagu države i nezavisnost institucija mogu obezbijediti samo oni koji ne zavise od mafije i kriminalnih struktura. Ne nikako oni koji sarađuju i dijele sa mafijom. Pečat Demokrata tom procesu promjena će biti odlučujući, i to više niko nema dilemu ni unutar, ni van Crne Gore. Pokazaćemo kako funkcioniše pravna država i dokazati da su to u najvećoj mjeri bili produkti vaše vlasti i jednog načina razmišljanja koji što prije mora otići u prošlost. Pobijedićemo kriminalce i njihove saradnike, jer bez te pobjede nema budućnosti Crne Gore - stoji u saopštenju predsjednika Demokrata.

Portal Analitika