Novi proizvodi

Pokemoni su skupili sve vaše lične podatke

Dok nekoliko miliona ljudi pokušava da na ulici sakupi što više Pokemona, kompanija Niantic koja je razvila igricu sigurno je skupila sve, barem kada su u pitanju vaši lični podaci.
Pokemoni su skupili sve vaše lične podatke
Portal AnalitikaIzvor

Kao i svaka aplikacija koja koristi GPS pametne telefone, i Pokemon Go prikuplja podatke o tome kuda ste se kretali, kada ste stigli na to mjesto, kako se pristigli i koliko dugo ste se zadržali. Niantic, kao i svi ostali proizvođači, zadržava te informacije o vama.

Prema uslovima korišćenja, Niantic može da prikuplja, između ostalog, e-mail adresu, IP adresu, web stranicu koju ste koristili prije nego što ste se prijavili na Pokemone, korisničko ime i lokaciju.

Ako koristite Google nalog za prijavu i pritom koristite iOS uređaj, Niantic će imati potpuni pristup vašem kompletnom Google profilu. To znači da Niantic ima pristup vašoj elektronskoj pošti, kao i dokumentima na Google Driveu. Takođe, ako neko hakuje servere Niantica ta osoba će imati pristup svim vašim informacijama.

Niantic takođe može da ove informacije podijeli sa drugim stranama, uključujući i druge kompanije koje su učestvovale u razvoju igre kako bi sproveli “istraživanja i analize, demografsko profiliranje i druge slične svrhe”. Dopušteno je i dijeljenje informacija s policijom kao odgovor na pravni zahtjev, te kako bi zaštitili lične interese.

"Pokemon GO pristupa samo osnovnim informacijama Google profila (konkretno, korisnički ID i e-mail adresa) i ne postoje druge informacije Google računa koje su pregledane i prikupljene. Nakon što smo postali svjesni ove greške, počeli smo raditi na rješavanju slučaja. Google je potvrdio da nema drugih informacija koje su Niantic ili Pokemon GO prikupili ili im pristupili", stoji u odgovoru kompanije Niantic.

(Buzzfeed.com) 

Portal Analitika