Fudbal

Siti iskeširao 55.000.000 eura za Sanea!

Pep Gvardiola će u Mančester Sitiju dobiti jedno od pojačanja na kojima je najviše insistirao.
Siti iskeširao 55.000.000 eura za Sanea!
Portal AnalitikaIzvor

Supertalentovani ofanzivac iz Šalkea Leroj Sane će se preseliti Mančester Siti u transferu teškom 55.000.000 eura, tvrdi Bild. A kada Bild nešto ovako izričito trvdi, navikli su nas da su u pravu kao u slučajevima Gecea, Levandovskog, Mhitarjana, Gundogana…

Još prošle zime je Siti pokušavao da dovede Sanea po Pepovim uputstvima i tada se pričalo o otkupnoj klauzuli od 37.000.000 eura, ali je direktor Šalkea Helt kasnije otkrio da igrač nema fiksnu otkupnu klauzulu. Mančester Siti je danas postigao dgovor sa igračem za ugovor na četiri godine, a u narednim danima će Šalkeu i zvanično dostaviti ponudu vrijednu 55.000.000 eura (koja ukljućuje bonuse) i dobiti njemačkog reprezentativca.

Iako Šalke tek treba da odgovori, Bild tvrdi da je ovo ponuda koju Kraljevsko-plavi neće odbiti i da moraju da se drže obećanja koje su dali Saneu kada je potpisao produženje ugovora prošlog ljeta. Šalke nije želio da proda igrača, ali su stvari otišle predaleko, a cifre postale sumanute da bi klub iz Gelzenkirhena odolio.

Portal Analitika