Crna hronika

Na šerpi pronađeni otisci osumnjičenog Jovanovića

Nalazi vještaka iz danilovgradskog Forenzičkog centra potvrdili su sumnju policije i tužilaštva da je Kotoranin Jovan Jovanović, član takozvanog „škaljarskog klana” vrelim uljem polio sugrađanina Igora Božovića iz suprotstavljenog „kavačkog klana”. Vještačenjem su na šerpi kojom je Božović poliven pronađeni otisci osumnjičenog Jovanovića.
Na šerpi pronađeni otisci osumnjičenog Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

Jovanović se pred tužiocem branio ćutanjem, a nedavno je u Kliničkom centru Crne Gore, gdje se nalazi na liječenju, saslušan i Božović. On je rekao kako nije vidio ko ga je polio, već je iznenada osjetio bol, pa je refleksno prekrio glavu kako bi spasio lice.

Protiv Jovanovića je podnesena prijava za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

Incident se dogodio prije nedjelju dana, u poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora. Kada se Božović vraćao iz takozvanog boravka prema svojoj sobi, Jovanović, koji se nalazi u istom dijelu zatvora, prosuo je na njega veću količinu vrelog ulja. Božović je zadobio opekotine četvrtog stepena i trenutno se liječi u Kliničkom centru Crne Gore.

Tužilac i forenzičari izvršili su uviđaj. Tom prilikom otkriveno je da su kamere u paviljonu Ekonomije koje se nalaze ispred soba zatvorenika, u hodniku, gdje se i dogodio incident, bile podignute, tako da nijesu snimile napad. Daljom istragom je utvrđeno da su kamere već nekoliko puta podizane prema plafonu. Taj podatak naveo je istražitelje na sumnju da su „škaljarci” već neko vrijeme spremali napad na Božovića.

Sukob dva zavađena kotorska klana poprimio je zabrinjavajuće razmjere. U više navrata na meti napadača bili su prijatelji Slobodana Kašćelana i njegovog saradnika Radoja Zvicera, ali i članovi njihovih porodica. Da je u pitanju nastavk sukoba Kotorana govori i to što je Jovanović, prema riječima očevidaca, pošto je polio Božovića uljem prijatelju iz iste kriminalne grupe koji se takođe nalazi u zatvoru, doviknuo da je „ovaj gotov”.

(dan)

Portal Analitika