Politika

"Crnogorska kuća" potvrda prijateljstva i bliskosti

"Crnogorska kuća" još je jedna potvrda bliskih i prijateljskih odnosa naše zemlje i Srbije, kazao je na otvaranju u Beogradu predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
"Crnogorska kuća" potvrda prijateljstva i bliskosti
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da su Srbija i Crna Gora države koji imaju najviše međusobnih ugovora, važni trgovinski partneri, sa izraženim kompatibilnostima ekonomija.

"`Crnogorska kuća` potvrđuje i bliskost naše dvije diplomatije, koja se iskazuje kroz konzularna predstavljanja, partnerstvo u zajedničkim multilateralnom aktivnostima ali i uspjehu ovog diplomatskog dogovora o recipročnom obezbjeđenju diplomatskih predstavništava u dvije države. Crna Gora je odlučila da ovo bude Crnogorska kuća u Beogradu, koja neće biti samo opredijeljena diplomatiji, već svim potrebama države Crne Gore u Srbiji i maksimalnoj mogućnosti afirmacije partnerstva sa Srbijom u interesu naše dvije države i njenih građana", rekao je Vujanović, objasnivši da će vrata Kuće biti otvorena za prijatelje iz Srbije.

Predsjednik Crne Gore je istakao da se Kuća otvara na Dan državnosti naše zemlje.

"Želja nam je da obje državne kuće, i ova u Beogradu i ona u Podgorici, budu kuće otvorenih vrata koja pozivaju na prijateljstvo i upućuju na trajnost naše bliskosti", kazao je Vujanović.

On se posebno zahvalio srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, za koga je kazao da iskazuje posvećenost vrijednostima saradnje i budućnosti naših dobrih odnosa. (Portal RTCG)

Portal Analitika