Turizam

Poklon gradu za praznik: Teretana na otvorenom

Za radost života u pokretu, u Igalu je, ispred Titove vile, postavljena teretana na otvorenom. Na inicijativu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog i Kabineta predsjednice Opštine kompanija “Coca Cola Hellenic” u saradnji sa Upravom za sport i mlade donirala je Herceg Novom prvu ovakvu aktivnu zonu u Opštini Herceg Novi.
Poklon gradu za praznik: Teretana na otvorenom
Portal AnalitikaIzvor

Teretanu je otvorio sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, koji je uvjeren da će vježbanje na otvorenom privući veliki broj rekreativaca, bez obzira na godine i pol:

– Teretana predstavlja slobodnu aktivnost, povod za druženje i nema ograničavajućih termina. Mnogi rekreativci će svoj dan, poslije šetnje, brzog hoda ili trčanja sada moći da dopune i novim načinima vježbanja, rekao je Dželetović i pozvao Novljane i goste da na najbolji način iskoriste ovo vježbalište.

Nada se da će uspješna saradnja sa kompanijom “Coca Cola Hellenic” biti pokazatelj i drugim kompanijama da je lokalna uprava spremna na saradnju i da je društveno odgovorno poslovanje i podrška lokalnoj zajednici za svaku pohvalu.

Lokaciju za postavljanje teretane na otvorenom –  u hladu borova u parku ispred Titove vile ustupio je bez nadoknade Institut Dr Simo Milosević, čime su podržali projekat koji će koristiti svim građanima i turistima, a posebno mladima.

Na ovaj način Herceg Novi se pridružio “Pokretu za radost” i postaje jedna od crnogorskih opština koje su dobile “Coca-Cola” aktivne zone.

Ideja projekta je pokretanje što većeg broja građana na bavljenje fizičkim aktivnostima i rekreaciju na otvorenom. (Radio Jadran)

Portal Analitika