Abiznis

USSCG: Podrška štrajku željezničara

Unija slobodnih sindikata Crne Gore daje punu podršku Sindikalnoj organizaciji prevoza mašinovođa, Jedinstvenom sindikatu radnika ŽPCG i Sindikatu ŽPCG, da u zajedničkom nastupu zaštite ugrožena prava zaposlenih u ŽPCG-u.
USSCG: Podrška štrajku željezničara
Portal AnalitikaIzvor

Željeznički prevoz Crne Gore predstavlja jednu od saobraćajnih žila kucavica naše države. Zaposleni u tom javnom preduzeću obavljaju odgovorne poslove od posebnog značaja za sve građane-ke i crnogorsku privredu. No i pored toga, ulaganja u ukupnu željezničku infrastrukturu su nedovoljna da zaposlenima u tom preduzeću i crnogorskim građanima-kama obezbijede savremen, siguran i efikasan željeznički prevoz. Država mora da prepozna napore zaposlenih u ŽPCG-u, koji u teškim i neregularnim uslovima godinama bezpogovorno izvršavaju svoje odgovorne radne zadatke, uz stalni pad životnog standarda i urušavanje njihovih uslova rada. Zato USSCG daje snažnu podršku sindikatima Željezničkog prevoza Crne Gore da se izbore za redovnost isplata svojih zarada i bolje uslove rada u ŽPCG-u.

Solidarni nastup sva tri sindikata ŽPCG-a, koji su se ujedinili u borbi za budućnost preduzeća i isplatu zaostalih zarada zaposlenima, govori o ozbiljnosti trenutka i snaži nas u uvjerenju da će zajedničkim snagama uspjeti u toj borbi. Sama činjenica da je štrajk upozorenja zakazan u terminu kada je željeznički saobraćaj najmanje frekventan, govori o njihovom odgovornom odnosu prema interesima građana-ki, koji su krajnji korisnici njihovih usluga. USSCG poziva Vladu Crne Gore da izađe u susret opravdanim zahtjevima sindikata ŽPCG i tako preduprijedi najavljeni štrajk, koji će, ukoliko se desi, nanijeti štetu kako samom preduzeću, tako i ukupnom crnogorskom društvu.

Portal Analitika