Turizam

Luštica Bay: Uzbudljiva ljetnja sezona

Novi turistički grad Luštica Bay nadomak Tivta očekuje uzbudljiva ljetnja sezona ispunjena koncertima, umjetničkim postavkama, operskim večerima i drugim kulturnim dešavanjima, ali i golf takmičenjima i treninzima, te sportskim obukama.
Luštica Bay: Uzbudljiva ljetnja sezona
Portal AnalitikaIzvor

Luštica Bay polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu i pozicionira se kao žila kucavica crnogorskog primorja a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.

 „Ljubitelji golfa imaće priliku da se dva puta mjesečno oprobaju u takmičenjima na našem golf vježbalištu. Prvo takmičenje planirano je za petak, 15. jul u 17 časova. Tokom čitave sezone očekujemo sve veći broj golfera na našem vježbalištu“, najavio je Damir Moškov iz marketinga Luštica Development.

Kao i prethodne godine, u saradnji sa KotorArt festivalom i tivatskim Purgatorijama, neki od događaja iz programa ove dvije renomirane internacionalne manifestacije održaće se pred publikom u Luštica Bay-u.

„Prvi takav događaj je koncert „Veče Piazzolle“, koji izvodi trio Balkan, u ponedjeljak u 21 čas u interesantnom ambijentu platoa u stambenom bloku „Lipa“. Izvođači su Oleksij Molčanov za klavirom, Nevila Klakor (violina) i Anda Bushi (viola). Događaj sezone svakako je koncert „Miloš i prijatelji“, proslavljenog svjetskog gitariste Miloša Karadaglića i njegovih kolega, koji će krajem jula biti priređen na nesvakidašnjoj i impresivnoj lokaciji na Luštica Bay plaži za naše zvanice, stanovnike, goste i prijatelje. Koncert realizujemo u saradnji sa KotorArt festivalom. Zahvaljujući saradnji sa dva renomirana festivala kao i našoj tradicionalnoj posvećenosti da pomažemo razvoj kulture u Boki, obogaćena je i turistička ponuda Tivta“, ocijenila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Kompanija je ove godine i generalni sponzor hercegnovskog operskog festivala “Operosa”, tako da sada podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Tivtu, Herceg Novom i Kotoru. “Operosa” je već imala izvođenje u Luštici Bay-u, i to opersko-baletskog performansa “Lo Spettacolo”, dok će “Talasi Nila”, egipatskog gudačkog kvarteta 17. avgusta najprije biti izvedeni na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom a dan kasnije u Luštici Bay-u.  

Početak druge operativne sezone u kompleksu obilježen je koncertom britanske soul senzacije Džos Ston (Joss Stone) koja je honorar donirala crnogorskim nevladinim organizacijama.

I ove godine stanovnici Luštica Bay-a, njihove porodice, gosti i posjetioci takođe imaju priliku da pohađaju časove golfa za djecu i odrasle, jedrenja i veslanja na dasci.

Luštica Bay se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica kao nova turistička destinacija integrisana sa okruženjem i planirana da ponudi aktivan i zdrav život tokom cijele godine.

Projekat vrijedan 1,1 milijardu eura planiran je da ponudi sedam hotela, dvije marine, profesionalni i šampionski golf teren sa 18 rupa, rezidencijalne jedinice i sve sadržaje neophodne za funckionisanje grada.

Portal Analitika