Fudbal

Spaleti: Toti će prestati kada on odluči

Trener fudbalera Rome Lučano Spaleti rekao je da bi legenda kluba Frančesko Toti mogao da nastavi karijeru i po završetku sezone 2016-2017.
Spaleti: Toti će prestati kada on odluči
Portal AnalitikaIzvor

Toti, koji će u septembru napuniti 40 godina, prošlog mjeseca je postigao dogovor sa upravom Rome o novom jednogodišnjem ugovoru. Predsjednik Rome Džejms Palota rekao je da će predstojeća sezona biti posljednja za Totija kao igrača, pošto će poslije toga preuzeti jednu od funkcija u klubu. 

Spaleti je rekao da bi Toti mogao da igra dokle god želi. 

"Palota može da priča šta hoće. Ali, Toti će prestati kada on to odluči. Mislim da to neće biti ove sezone. On može da prestane kad god želi i o tome ne možemo ni vi ni ja da odlučimo. Želite da Toti prestane ove godine, da ga uništite na psihičkom planu, da ga odvedete na turneju terena i muzeja. Ako nastavi da pravi dobru statistiku, on još može da igra", rekao je Spaleti, prenijeli su italijanski mediji. 

Toti je debitovao za Romu 4. septembra 1994. godine. Odigrao je 758 utakmica i najbolji je strijelac u istoriji kluba sa 304 gola. Spaleti je naveo da će biti teško zamijeniti igrača sredine terena Miralema Pjanića, koji je ovog ljeta prešao u Juventus sa 32 miliona eura. 

"On je kvalitetan, donosi dobre odluke na terenu. Ali, naš cilj je da ostanemo konkurentni sa Juventusom i ostalim klubovima iz vrha", rekao je Spaleti.

Portal Analitika